• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto nije prekinuto u Humskoj? Zbog sudije…

Autor mondo.rs

Direktor Superlige, Vladimir Bulatović, rekao da su postojali uslovi da se utakmica između Partizana i Mačve prekine, ali da je o tome odlučivao sudija Aleksandar Živković iz Niša.

 Zašto nije prekinuto u Humskoj? Zbog sudije… Izvor: MN PRESS

Partizan i Mačva bili su za to da utakmica poslednjeg kola u prvom delu sezone počne, uprkos tome što je sneg uveliko vejao, a radnici na stadionu krajnjim naporima učinili da teren stadiona u Humskoj ima regularne uslove za odigravanje meča.

PARTIZAN: Ispunite zahteve ili istupamo iz Superlige!

Međutim, kako je vreme odmicalo, a samim tim i utakmica, svima je postalo jasno da situacija nije regularna i da uslovi više ne postoje. Sudija Aleksandar Živković iz Niša je u dva navrata, jednom u prvom i drugi put u drugom poluvremenu, tražio tajmaute kako bi se očistile linije.

Bilo je i komičnih scena poput onih da sneg određuje u kom smeru će lopta da ide po terenu. Fudbaleri su kod prekida morali rukama da čiste prostor oko lopte kako bi mogli da izvedu slobodan udarac, a prilikom klizeći startova gotovo da su nestajali pod snežnim nanosima.

Ipak, sve to nije bilo dovoljno da sudija Živković prekine meč između Partizana i Mačve, već je pustio da se igra do kraja.

"Bilo je kasnije uslova da se prekine meč, ali to nije pitanje za mene već za sudiju Živkovića", potvrdio je Vladimir Bulatović, direktor Superlige Srbije.

Čelnik elitnog takmičenja je u izjavi za "Sportski žurnal" objasnio šta se sve dešavalo u petak na stadionu Partizana.

"U toku utakmice samo on odlučuje da li će se meč nastaviti ili neće. U poluvremenu meča je na moje insistiranje delegat Dragoslav Đerman  pitao glavnog sudiju ima li uslova za nastavak, na šta je arbitar odgovorio da ima i da nema razloga za prekid."

Bulatović je, kada je već utakmica privedena kraju, ponovio da nema argumenata da se meč poništi i odigra ponovo.

Iako u Članu 16 Propozicija takmičenja piše da "odložene utakmice jesenjeg dela moraju da budu odigrane najkasnije do završetka jesenjeg dela, Bulatović kaže da postoji mogućnost da se neki mečevi 21. kola odigraju i na proleće.

"Ukoliko ne bude moglo da se igra, imamo mogućnost da utakmice odložimo i za prolećni deo prvenstva, jer ovo nije završetak preliminarnog dela takmičenja, odnosno 30. kolo, već se radi o završetku kalendarske godine", rekao je direktor Superlige Srbije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC