• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobeda po snegu, za miran zimski san Zvezde!

Autor mondo.rs

Vremenski uslovi su bili teški za igru, ali je tradicija od po tri gola na meču kada igraju Zvezda i Čukarički - nastavljena i kada je teren "zaleđen". Zvezda je osvojila 59 od moguća 63 boda ove jeseni...

 Pobeda po snegu, za miran zimski san Zvezde! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda se trijumfom "ispisala" iz 2018. godine!

Dug prvi deo sezone, koji je za ekipu Vladana Milojevića u takmičarskom smislu počeo još u julu, završen je na Banovom brdu pobedom nad Čukaričkim, tako da će crveno-beli proleće u Superligi dočekati sa odličnim kapitalom - 59 od moguća 63 boda.

U 21. odigranom kolu, samo su drugoplasirani Radnički i trećeplasirani Partizan remizirali sa Crvenom zvezdom, dok je četvrtoplasirani Čukarički pretrpeo i drugi poraz.

/SVI REZULTATI, STRELCI I TABELA SUPERLIGE/

Sve je stalo u period od 360 sekundi - od 24. do 30. minuta - kada su El-Fardu Ben iz penala i Ričmond Boaći postigli golove za Zvezdu, a Luka Stojanović za Čukarički, dok je Zvezda mogla i do trećeg pogotka na meču, međutim napadač sa Komorskih Ostrva je drugi put bio neprecizan sa "kreča".

Tada je Čukarički ostao i sa desetoricom, a po snežnom terenu na Banovom brdu, i na temperaturi pet stepeni ispod nule, preokret je bio još teži:

ČUKARIČKI - ZVEZDA 1:2 (1:2)


Crveno-beli su bolje "ušli" u meč i ređale su se šanse za Degeneka, Simića i Boaćija, da bi posle duela napadača iz Gane i Puškarića - Lazar Lukić pokazao na "belu tačku".

El-Fardu Ben je preuzeo odgvornost i u 24. minutu postigao deseti gol u Superligi ove sezone, međutim već posle samo tri minuta - izjednačenje Čukaričkog, posle njihove najbolje akcije na meču po desnoj strani. Saradnju Ovusua i Stevanovića je u gol pretvorio Luka Stojanović, no ni radost "belih" nije dugo potrajala.

Treći gol u samo šest minuta bio je delo Ričmonda Boaćija posle sjajnog prodora Nenada Krstičića, koji je pre starta Borisa Kopitovića (žuti karton), uspeo da doturi loptu svom napadaču koji je kroz noge savladao Stevanovića.

ZAŠTO JE KRSTIČIĆ ZAMENJEN?

Strahovalo se od povreda po zaleđenom terenu, a iz igre je na poluvremenu izašao Nenad Krstičić koji je hramljao posle gola Ričmonda Boaćija. Zakačio ga je Kopitović po nozi, za šta je kažnjen kartonom, ali je jasno bilo da je povremeni reprezentativac Srbije dobio udarac. Umesto njega je ušao Dušan Jovančić, verovatno i preventivno.

Ušlo se u mirniji period i gotovo dvadesetak minuta nismo videli šansu - sve do 48. i novog penala za Zvezdu.

Boris Kopitović je rukom odgurnuo Lorenca Ebisilija, a Lazar Lukić je uz najstrožu kaznu - pokazao i drugi žuti, odnosno crveni reprezentativcu Crne Gore. Pokazalo se da je najteže na istom meču dva puta dati gol iz penala, pa je ovoga puta Stevanović "pročitao" Bena.

Zvezda je svesno usporila tempo, napadala je bez žurbe, dok Čukarički sem nekoliko prodora Ovusua nije više zabrinuo Vladana Milojevića. 

Cukaricki - Zvezda golovi
Izvor: Youtube/Football Highlights



ČUKARIČKI:N. Stevanović - Kopitović, Puškarić, Šapić - M. Stevanović, Docić, Đorđević (od 82. Vidosavljević), Stojanović (od 78. Tedić), Bogosavac - Ovusu, Mudrinski.

ZVEZDA: Borjan - Stojković, Degenek, Savić, Gobeljić - Jovičić, Krstičić (od 46. Jovančić), Ben, Ebisilio, Simić (od 90. Jevtović) - Boaći.

Vredi napomenuti da je glavni sudija utakmice Lazar Lukić, dok je delegat Ivan Pešić.

IZ MINUTA U MINUT:

90+4' - KRAJ! POBEDA ZVEZDE!

89' -
Dobar šut Docića sa ivice kaznenog prostora, probao je kapiten Čukaričkog da iznenadi Borjana, ali odlično je postavljen Kanađanin.

85' -
Jovičić sa preko 20 metara, brani Stevanović, hvata živu loptu.

82' -
Goran Čaušić menja Lorenca Ebisilija, dok će mladi Vidosavljević umesto Đorđevića na teren. Odmah šut Boaćija, traži korner napadač Zvezde, nema ga!

78' -
Slobodan Tedić na terenu umesto Luke Stojanovića.

73' -
Sada i dim na terenu zbog baklji, i prilika za Milana Kosanovića i Vladana Milojevića da daju dodatne instrukcije Lorencu Ebisiliju.

69' -
Dobar prodor Boaćija po desnoj strani, taman kada je ušao u kazneni prostor i nameštao loptu za šut - Miladin Stevanović je idealno uklizao i zaustavio loptu. Ebisilio u nastavku akcije šutira sa sedam metara preko gola.

60' -
Ovusu pravi dosta problema Zvezdi, ali i ovoga puta je to bila povratna lopta. Đorđević je šutirao tri metra preko gola.

57' -
Oprobao je Vujadin Savić udarac, a onda kontra Ovusua koji je pretrčao ceo teren, došao u "zamku" igrača Zvezde, vratio loptu Mudrinskom, ali nije mogao levom...

49' - Nema gola!

Teško je na istoj utakmici dati dva gola iz penala, a to se potvrdilo i na Brdu. Nemanja Stevanović je pročitao šut Bena i odbrnaio penal koji je išao u njegovu desnu stranu.

Cuka - Zvezda
Izvor: YouTube/ZB TV


48' - Penal za Zvezdu! I crveni Kopitoviću!

Reprezentativac Crne Gore je isključen. Ričmond Boaći je dobio loptu u kaznenom prostoru, "gurnuo" za Ebisilija, a Holanđanin je povučen za ruku od strane Kopitovića. Arbitar Lukić pokazuje na "belu tačku".

46' -
Ponovo su "izvučene" linije na Banovom brdu, nadamo se da će to pomoći igračima i arbitrima... Na poluvremenu i izmena u redovima Crvene zvezde. Nenad Krstičić zbog povrede napušta teren, a menja ga Dušan Jovančić.

45' -
Bogosavac je probao da sa preko 40 metara iznenadi Borjana, ali lako je to uhvario reprezentativac Kanade. Istekao je i minut nadoknade, gledali smo odličnih pola sata, pa uspavanku do kraja poluvremena.

39' -
Znatan pad u tempu od gola Ričmonda Boaćija, odbrane dva tima daleko bolje pozicionirane.

29' - GOOOOL! BOAĆI! 1:2!

Napadač iz Gane je bio u centru pažnje kod penala, a sada je postigao i gol. Nenad Krstičić je imao sjajan prodor, uputio je pas ka Boaćiju pre nego što ga je oborio Kopitović (dobio žuti karton), a napadač Zvezde pogađa kroz noge Stevanoviću.

Minut kasnije još jedan žuti karton, dobija ga Luka Stojanović.

Čukarički - Zvezda 1:2
Izvor: YouTube/Goals Today


27' - GOOOOL! STOJANOVIĆ! 1:1!

Prva prava akcija Čukaričkog - i izjednačenje!

Odlično su po desnoj strani iskombinovali Ovusu i Stevanović, a povratnu loptu desnog beka je na visini penala dočekao Stojanović i savladao Borjana. Ni minut kasnije veliku šansu imao je i Ovusu, a to Borjan brani!

Čukarički - Zvezda 1:1
Izvor: YouTube/Goals Today


24' - GOOOOL! BEN! 0:1!

Siguran je napadač Zvezde, sačekao je da padne Nemanja Stevanović, a onda je u suprotni ugao šutirao. Njegov deseti gol u Superligi ove sezone.

Cukaricki - Zvezda penal
Izvor: YouTube/ZB TV


22' - Penal za Zvezdu!

Darko Puškarić je zakačio Ričmonda Boaćija, a Lazar Lukić pokazuje na "belu tačku".

19' - Simić!

Najbolja šansa za Zvezdu do sada. Simić je ušao u kazneni prostor po levoj strani, ali je šutirao pravo u Nemanju Stevanovića.

16' -
Najlepši napad Zvezde koji je imao nekoliko "propuštanja lopte", ali je potom Simić šutirao pored gola Stevanovića. Možda je mogao i ranije...

15' -
Ponovo "grudvanje", zamolio je i Savić navijače da to ne rade...

9' - Degenek! Boaći!

Sada greška Stevanovića nakon "boksovanja" lopte, stigla je lopta do Degeneka, probao je štoper Zvezde da iskoristi to što je prazan gol - no, šutirao je preko gola. U nastavku akcije i Boaći pokušava, malo pored gola. 

Ozbiljan pritisak Zvezde koja želi što ranije da povede...

6' -
Navijači Zvezde su gađali Marka Docića grudvama, zbog čega je arbitar na kratko prekinuo meč i otišao kod delegata...

3' -
Odmah šansa za Zvezdu i odbrana Nemanja Stevanovića posle lepog šuta Lorenca Ebisilija. Pokušao je da iskoristi sneg kao prednost Holanđanin, ali prva intervencija golmana Čukaričkog na meču.

1' -
Meč je počeo.

- "Bilo je burnih 48 sati, došli smo do najtežeg terena i uslova, to je ovde, bila je velika količina snega tako da se utakmica pomerala. Na Košutnjaku je kao na Kopaoniku kada padne sneg. Svi smo dali doprinos da se ova utakmica danas odigra", rekao je direktor lige Bulatović za TV Arena Sport uz poruku da su tereni timova, čiji su mečevi pomereni danas za sutra, očišćeni i da će u ponedeljak na programu biti tri utakmice.

- U Beogradu je trenutno temperatura pet stepeni ispod nule...

- Igrači su na terenu, zagrevaju se...

- TV Arena Sport je saopštila da je početak utakmice pomeren na 19.30.

- Pogledajte fotografije sa stadiona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC