• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin opet heroj Frankfurta: Nije Luka već Filip!

Autor mondo.ba

Ajntraht je u nedjelju osvojio bodove u derbiju 15. kola Bundeslige protiv Bajera iz Leverkuzena (2:1) zahvaljujući srpskom reprezentativcu Filipu Kostiću, koji je bio strijelac i asistent.

Trener Ajntrahta Adi Hiter ostavio je na klupi najboljeg strijelca Luku Jovića, koji je u subotu "dobio zadatak" od Paka Alkasera iz Borusije Dortmund u trci za prvog golgetera Bundeslige, pa je drugi Srbin  - Filip Kostić ukrao šou na "Komerc Bank Areni" i osigurao pobjedu "orlovima".

AJNTRAHT - BAJER LEVERKUZEN 2:1 (1:0)

Srpski as je najprije maestralno asistirao Deniju da Kosti, da bi u nastavku pogodio mrežu za osmi trijumf i učvršćivanje na petoj poziciji na tabeli njemačkog prvenstva.

U duelu njemačkih predstavnika koji su prošli u nokaut fazu Lige Evrope, prvi su zaprijetili "apotekari" u 12. minutu preko Kevina Folanda.

Napadač Bajera je bio izblokiran u opasnoj situaciji za ekipu iz Frankfurta, da bi poslije tri minuta golman domaćina Kevin Trap spasio "čist" pogodak odbranivši udarac Julijana Branta sa ivice kaznenog prostora.

Brantu je potom Trap ponovo "skinuo" stopostotnu šansu, ali je u 19. minutu bio savladan nakon udarca Karima Belarabija sa ivice kaznenog prostora.

Međutim, poslije pregledavanja VAR-a, sudija Feliks Brih je poništio gol jer je Austrijanac srpskog porijekla Aleksandar Dragović iz ofsajda ometao golmana frankfurtske ekipe.

Kazna za promašaje Leverkuzena uslijedila je u 28. minutu kada je poslije lijepe akcije reprezentativac Srbije Filip Kostić na "tacni" servirao loptu u peterac za Denija da Kostu, kojem nije bilo teško da je ubaci u mrežu - 1:0.

Mogao je Ajntraht u finišu prvog dijela da udvostruči prednost poslije majstorske asistencije Ante Rebića "grudima" ka Sebastijana Aleru, ali je udarac francuskog napadača odbranio golman Lukaš Hradecki.

Početkom drugog dijela, Ante Rebić i Mijat Gaćinović su kreirali dvije solidne šanse da udvostruče prednost, ali ni Hrvat niti Srbin iz Trebinja nisu bili precizni. Ipak, pokazali su odlučnost izabranici Adija Hitera da prekinu negativnu seriju u Bundesligi uz dva uzastopna poraza.

U odsustvu Luke Jovića, koji je preseljen na klupu, "uskočio" je Filip Kostić i poslije asistencije kod prvog, sam pogodio mrežu "apotekara" nakon dodavanja Alera - 2:0.

Gosti iz Leverkuzena nisu stali uprkos "duplom" zaostatku i u 65. minutu su uspjeli da smanje. Jamajčanin Leon Bejli je prošao po lijevoj strani i poslao prizeman centaršut skroz na desno, gdje je iz "prve" u bliži ugao šutirao Belarabi - 2:1.

Priliku u posljednjih 10 minuta dobio je Luka Jović umjesto Ante Rebića da pokuša dostići Alkasera na listi najboljih strijelaca, ali 20-godišnji napadač iz Bijeljine u nedjelju nije uspio da postigne pogodak iako se našao u jednoj odličnoj šansi, pa je ostao na "koti" 10.

Bajer je u sudijskoj nadoknadi mogao ipak da stigne do jednog boda, ali je Trap sa pet metara odbranio "zicer" Kevinu Folandu, pa su "apotekari" zabilježili sedmi poraz.

BUNDESLIGA, 15. KOLO

RB Lajpcig - Majnc 4:1 (2:1)
/Poulsen 14, 19, Verner 74, 88 - Onisivo 38/

Ajntraht - Leverkuzen 2:1 (1:0)
/Aler 28, Kostić 57- Belarabi 65/

Subota:

Augzburg - Šalke 1:1 (1:0)
/Gregorič 13 - Kaliđuri 53/

Fortuna Dizeldorf - Frajburg 2:0 (0:0)
/Ajhan 55, 79/

Hanover - Bajern 0:4 (0:2)
/Kimih 2, Alaba 29, Gnabri 53, Levandovski 63/

Hofenhajm - Borusija Menhengladbah 0:0

Štutgart - Herta 2:1 (0:1)
/Gomez 64, 72 - Mitelštat 38/

Borusija Dortmund - Verder 2:1 (2:1)
/Alkaser 20, Rojs 27 - Kruze 35/

Igrano u petak:

Nirnberg - Volfsburg 0:2 (0:0)
/Ginček 59, Brekalo 90+4/


TABELA: Borusija Dortmund 39, Borusija Menhengladbah 30, Bajern Mihnen 30, Lajpcig 28, Ajntraht 26, Hofenhajm 23, Herta 23, Volfsburg 22, Verder 21, Majnc 19, Bajer Leverkuzen 18, Frajburg 17, Šalke 15, Augzburg 14, Štutgart 14, Fortuna Diseldorf 12, Nirnberg 11, Hanover 10.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC