• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budućnost se ovog puta nije izvukla!

Autor mondo.rs

Ono što su u "Morači" uspeli uz pomoć sudija protiv Mege, košarkaši regionalnog šampiona nisu ove večeri u Zagrebu.

 Cibona - Budućnost 83:77 ABA liga Izvor: MN PRESS

Šampion ABA lige nekako je, uz naklonost sudija u finišu, izbegao poraz od Mege u prošlom kolu u "Morači", ali ove nedelje uveče u K.C. "Dražen Petrović" nije bilo kud:

Cibona - Budućnost 83:77 (15:18, 17:16, 26:23, 25:20)!

Jedini regionalni evroligaš nije imao rešenje za igru Marka Ljubičića, 31-godišnjeg Novosađanina koji impresivno "vodi" igru "cibosa" ove sezone, a to je mogla da oseti i bekovska postava Aleksandra Džikića.

Ljubičiću je nedvosmisleno bio igrač utakmice, ne samo zbog 22 poena (6/10 za dva, 3/5 za tri), dva skoka, sedam asistencija i tri ukradene lopte, već i zbog mirnoće i sigurnosti koju je "delio" sa saigračima u završnici meča.

Utakmicu u Zagrebu detaljno su pratile naše kolege iz Podgorice, sa portala Mondo.me.

Motivisana ekipa trenera Ivana Velića spremno je dočekala Podgoričane, koji su u Zagreb doputovali praktično "pravo sa" Kanarskih ostrva, gde ih je u jednom od derbija začelja Evrolige savladala Gran Kanarija. Cibona je u poslednju deonicu ušla sa poenom prednosti (58:57), pokretljivom odbranom ubrzala igru i "očas posla" povela 79:66, imala i 83:77 na minut i po do kraja, ali je Velić morao da "zove" tajm-aut na ulasku u poslednji minut sa svega osam razlike i loptom u posedu rivala.

Pročitajte sve rezultate, strelce i tabelu ABA lige.

Ipak, u napadu koji je usledio, Suad Šehović nije pogodio trojku i sve što su potom Podgoričani pokušali, a nije da su se predali, bila je samo potreba da izgube što manjom razlikom zbog eventualnih "krugova" na kraju ligaškog dela.

Džikićev tim pao je na tri pobede zaostatka u odnosu na perfektnog lidera lige, Crvenu zvezdu, a ove nedelje očekuje ga "dvomeč" sa turskim klubovima u Evroligi: gostovanje Efesu u utorak, pa meč sa Fenerbahčeom kod kuće u četvrtak, a potom i duel sa Krkom u ABA ligi pred ulazak u poslednju nedelju u 2018. godini u kojoj će Budućnost gostovati Bajernu u Minhenu (28/12) i Crvenoj zvezdi u Beogradu (30/12).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC