• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije kraj!

Autor mondo.rs

Na mestu gde je pre 18 godina postao juniorski šampion Australijan opena, legendarni teniser Srbije zaigraće ponovo posle 16 meseci bez izlaska na teren.

View this post on Instagram

Will compete at AO2019 #keepdigging

A post shared by Janko Tipsarevic (@tipsarevicjanko) on



Na mestu gde je pre punih 18 godina postao gren slem šampion u juniorskoj konkurenciji, naš legendarni sportista Janko Tipsarević vratiće se igri koju najviše voli – tenisu.

Tipsarević (34), koji nije odigrao nijedan meč tokom prethodnih 16 meseci, najavio je povratak na teren na Australijan openu, koji počinje 14. januara i to po novim pravilima - sa 16 nosilaca u singlu i super taj-brejkom do deset dobijenih poena u slučaju rezultata 6:6 u petom setu.

"Igraću na Australijan openu", objavio je Tipsarević na Instagram profilu, uz sada već prepoznatljiv tag #keepdigging (u prevodu: nastavi da kopaš).

Beograđanin je u karijeri osvojio četiri ATP titule, 2012. bio je 8. teniser sveta, a dve godine pre toga neizostavni deo Dejvis kup reprezentacije Srbije koja je osvojila "salataru".

On u ovom trenutku nema plasman na ATP listi, ali kao teško povređeni igrač koji se dugo oporavljao od povrede ima pravo na "zaštićeni reking", odnosno početak sezone sa pozicije sa koje je morao da se povuče.

To je bilo u septembru 2017, posle poraza od Dijega Švarcmana (2:6, 4:6, 5:7) u 2. kolu US opena, jednog od svega nekoliko turnira koje je odigrao te sezone.

Pokušaji našeg velikana da se vrati na ATP tur traju mnogo duže, praktično od oktobra 2013. kada se ispostavilo da je uzrok hroničnih bolova u stopalu zapravo tumor na tetivi koja spaja petu i prste i koja je kod tenisera posebno opterećena konstantnim izdizanjem prilikom servisa, a potom i prilikom doskoka.



Morao je na operaciju, a potom još jednu, jer prva nije dala željene rezultate, pa mu je na kraju odstranjeno 80 odsto plantarne fascije, tetive sa kojom je probleme u prvoj NBA sezoni u karijeri imao i Miloš Teodosić.

Tipsarević 2014. nije odigrao nijedan meč, 2015. ostvario je samo tri pobede u deset nastupa, 2016. nagovestio da su problemi prošlost i veza nastupe na nekoliko respektabilnih turnira, ali su se u međuvremenu pojavile nove povrede i prepreke izazvane dugom pauzom u kombinaciji sa velikim naporma koje zahteva profesionalno bavljenje tenisom.

Sa skorom 8-11 ušao je u 2017. godinu, pored 19 mečeva na ATP turnirima paralelno je pokušavao i na čelendžer nivou, ali je posle eliminacije u Njujorku morao na novu dugu pauzu tokom koje se posvetio porodici, supruzi Biljani i kćerkici Emiliji, zdravom životu i podizanju teniske akademije u Beogradu.

Posle svega, možemo da kažemo samo: Janko, dobro došao nazad!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC