• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sedam-osam ekipa iz Federacije bolje od Borca"

Autor mondo.ba

Banjalučki stručnjak Vlado Jagodić, koji je trenutno trener Jedinstva iz Bihaća, trećeplasirane ekipe Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, vjeruje da je veliki broj timova iz ovog takmičenja kvalitetniji od lidera Prve lige RS.

 Vlado Jagodić: Sedam osam ekipa iz Prve lige FBiH bolje od FK Borac Izvor: MN PRESS

Nekadašnji šef struke Borca u intervjuu za sarajevski "Dnevni avaz" je povukao paralelu između prvih liga Federacije BiH i Republike Srpske, jer je jedan od rijetkih stručnjaka sa iskustvom u oba takmičenja.

"Iskreno, bar sedam ili osam ekipa u Prvoj ligi Federacije BiH je u rangu s Borcem i Slogom iz Gornjeg Crnjelova ili je čak i bolje. Velež i Olimpik su, definitivno, daleko ispred, ali bi se i svi ostali koji su se plasirali do osmog mjesta, komotno mogli nositi s Borcem i Slogom. Kvalitet je, generalno, na strani klubova iz FBiH, a oni su u prednosti i kad je infrastruktura u pitanju", rekao je Vlado Jagodić.

Ipak, Borac je njegova "druga kuća" jer je u karijeri bio i igrač, i trener, i sportski direktor te s kojim je osvojio titulu šampiona BiH.

"Četiri puta sam bio na Gradskom stadionu i Borac je, bez lažne skromnosti, moja druga kuća. Gledao sam nekoliko utakmica ove sezone, vidim da imaju dobru ekipu, a drago mi je i da su se uslovi uveliko poboljšali. Ne sumnjam uopšte da će izboriti povratak u Premijer ligu i nadam se da će se opet boriti za jedno od mjesta u samom vrhu".

Vlado Jagodić kao Hrabro srce! (VIDEO)

Sa Jedinstvom je prvi dio sezone okončao na trećem mjestu što je u gradu na Uni ocjenjeno kao dobar uspjeh, iako se svi u bihaćkom klubu nadaju da bi za sezonu ili dvije ponovo zaigrali u Premijer ligi BiH.

"U Bihać se vratila fudbalska euforija, imamo najveću posjetu u Prvoj ligi FBiH kad su domaće utakmice u pitanju. Oni najvatreniji navijači 'Sile nebeske' prate nas na svim gostovanjima i nema sumnje da je ova sredina zaslužila da gleda utakmice Premijer lige. Bihać, međutim, ima jedan veliki problem, a to je migrantska kriza, koja u ovom trenutku trese čitav grad i koja, nažalost, ostavlja posljedice i na fudbalski klub", podvukao je banjalučki trener, koji je u karijeri sjedio na klupama Laktaša, Ljubića iz Prnjavora, gradiške Kozare, Čelika, Slobode i mlade reprezentacije BiH. U Bihać je stigao nakon što se razišao sa srpskim superligašem Javorom iz Ivanjice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC