• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rafal po De Hei - SVI igrači Liverpula šutnuli na gol!

Autor mondo.rs

Od svih igrača koje je Jirgen Klop izveo na teren protiv Mančester junajteda, samo golman Alison Beker nije pokušao da savlada Davida de Heu.

Kada locirate mane svog rivala - sve je mnogo lakše!

Tako je bilo i Jirgenu Klopu koji je, čini se bar po rezultatu utakmice (3:1 za Liverpul), lako skautirao Mančester junajted. Njegovi igrači su zadali nestvaran tempo, lako nalazili prostore za brza dodavanja i bez većih problema izašli sa najlošijim delom tima Žozea Murinja.

Odbranom.

Nije da je Jirgen Klop prvi koji je to uradio, sam Žoze Murinjo već više od godinu dana "kuka" kako mu je na tom mestu potrebno više pojačanja, ali niko kao ovosezonska ekipa Liverpula nije uspeo toliko da "razbuca" defanzivni Mančester junajted, koji je - gledano i statistički - više delovao kao ekipa koja se nalazi u donjem delu tabele, nego kao najbogatiji klub na svetu.

KLOP IZMENOM "UBIO" MURINJA: DVA GOLA ŠAĆIRIJA!

Liverpul nije želeo da ih Junajted "udavi" svojom igrom, samostalno su dizali brzinu igre, šutirali konstantno, često i neselektivno, a u tom se krije najzanimljiviji podatak...

Fudbaleri tima sa "Enfilda" su ka golu Davida de Hee, jednog od najkritikovanijih igrača Mančester junajteda ove sezone, uputili nestvarnih 36 udaraca - i što je još interesantnije - šutirali su svi koji su se našli na terenu sem golmana Alisona Bekera!


Da, dobro ste pročitali...

Najviše puta je šutirao Roberto Firmino (9), slede ga Fabinjo (5), Salah, Vajnaldum, Mane, Van Dajk i Lovren (3), dok su po dvaput šutirali Natanijel Klajn i Džerdan Šaćiri - strelac dva pogotka na meču i junak pobede Liverpula!


Da statistika tima ostane savršena pobrinuli su se Endrju Robertson, Nabi Keita i Džordan Henderson - koji su ka golu Španca uputili po jedan šut.

Teško je pronaći podatak koliko se često dešavaju ovakve "anomalije" u fudbalu, ali znamo da i navijači Mančestera vide isto takvu anomaliju u samo šest udaraca ka golu protivnika; Lingard je probao dvaput, Erera, Rašford, Felaini i Mata po jednom.

Na sve to teško je naći zamerku Davidu de Hei koji je susret završio sa osam odbrana i epitetom spasioca svog tima - moglo je biti mnogo neprijatnije po njega!

Španac je prošle godine na iste načine spasavao svoj tim, donosio pobede svojim odbranama, ali utisak je da je odbrana još "klimavija" ove sezone - ili timovi svesno ciljaju kako da naude Mančester junajtedu, videli su od većih timova da su i te kako poljuljani...

JIRGEN KLOP: ŠAĆIRI JE SJAJAN IGRAČ...

Trener fudbalera Liverupla Jirgen Klop rekao je da je njegova ekipa zasluženo pobedila Mančester junajted i da nije razmišljala o osvajanju šampionske titule.

"Bilo je fantastično, kontrolisali smo utakmicu, dominirali smo. Igrali smo protiv fizički neverovatno snažne ekipe. Pritiskali smo ih, osvajali lopte, bili smo agresivni, bili smo hrabri. Posle pola sata nismo dobro razumeli utakmicu, nismo mnogo trčali, a onda su oni postigli gol u tom periodu. Ostali smo u igri u drugom poluvremenu, radili šta je trebalo, a onda je Šaćiri ušao i postigao dva gola, briljantno", rekao je Klop za britanske medije.

Liverpul je poveo u 24. minutu golom Sadija Manea, a izjednačio je Džesi Lingard u 33. minutu posle velike greške Alisona Bekera. Pobedu "crvenima" doneo je rezervista Džerdan Šaćiri, golovima u 73. i 80. minutu.

"Šaćiri je sjajan igrač. Razgovarali smo, posle dobrog starta postao je manje odlučan. Njegova leva noga stvorena je za odlučujuće stvari i šutiranje", naveo je Klop.

Nemački trener dodao je da njegova ekipa nije razmišljala o tituli.

"Danas smo igrali protiv Junajteda. Ni jedan sekund nismo razmišljali o tituli. Želeli smo da pobedimo, što je dovoljno teško. Znamo da smo dobar fudbalski tim. Morali smo to da dokažemo i da nastavimo to da dokazujemo", naveo je Klop.

BONUS VIDEO

Film o navijačima Liverpula - Nikad nećeš hodati sam
Izvor: MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC