• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Branković: Rekonstukcija rukovodstva Borca m:tel

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Direktor Borca m:tel Vladimir Branković najavio da će banjalučki klub u utorak na sjednici Upravnog odbora dobiti nove članove i predsjednika poslije ostavke Milana Radovića, čiji će mandati biti verifikovani do Nove godine na Skupštini

 Vladimir Branković: Rekonstrukcija rukovodstva RK Borac Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Banjalučani će vrijeme do početka 2019. godine pored imenovanja novog predsjednika iskoristiti i za rekonstrukciju Upravnog odbora, potvrdio je direktor banjalučkog kluba Vladimir Branković tokom konferencije za štampu pred derbi 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sa visočkom Bosnom (utorak, 17.00).

Nakon što je Milan Radović dao ostavku na funkciju prvog čovjeka Borca m:tel, crveno-plavi će uskoro dobiti njegovog nasljednika, ali Branković još nije želio da otkrije njegovo ime.

"Imamo ime, ali do sutrašnjeg sastanka Upravnog odbora u nešto izmijenjenom sastavu, nećemo ga javno saopštiti. U pitanju je rekonstrukcija UO sa novim snagama, a pozvani su prihvatili naš poziv. U pitanju su ljudi koji imaju snage, volje i energije da pomognu Borcu. Poslije UO, koji bi trebao da bude u utorak u 14.00 časova, ćemo na Skupštini kluba verifikovati novo rukovodstvo uključujući i predsjednika. Sjednica Skupštine bi trebala da bude do kraja godine. Tražićemo takođe da se poveća broj članova UO na 13 ili 15 umjesto dosadašnjih sedam jer u prošlom sazivu su aktivna bila samo četiri člana, a posao je ogroman. Tako bi zaposlili ljude da svako pomaže u svom segmentu", rekao je Branković i naglasio da nisu u pitanju nikakve smjene već rekonstrukcija.

"Dakle, stare pasivne članove mijenjamo, a predsjednik Radović je otišao sam i njemu smo jako zahvalni za sve što je učinio za Borac".

Branković se osvrnuo na posjetu mađarskom klubu Komo, koji je trenutno šestoplasirani tim tamošnjeg prvenstva.

"Objasnili su nam kompletan sportski sistem u Mađarskoj. Njihovi klubovi prije završetka sezone dostave Savezu kompletan budžet plan, a oni odobravaju. Prije sedam godina su Mađari dali prioritet u pet sportova u kojima kompanije svojih 10 % profita mogu da bez oporezivanja ulagati. Mogu i u ostale sportove, ali u tom slučaju plaćaju poreze. Mađarski savez je napravio sistem u kojem klubovi ne mogu da propadnu, ali uz rigorozne kontrole. U slučaju da imate tri puta najsitnije greške, ostajete bez sredstava i pet godina ste izbačeni iz sistema. Pored toga i Lutrija ima obavezu da finansira sport, a država dodatno donira novac za infrastrukturu. Konkretno, Komo je dobio milion evra za rekonstrukciju dvorane u tom rudarskom mjestu, koji je manji od Prijedora", objasnio je direktor Banjalučana.

Naravno, da bi ovakav ili neki sličan sistem bio primjenjiv na Republiku Srpsku, neophodan je dugo najavljivani Zakon o sportu, koji poslije dugo godina i dalje čeka u nečijoj fioci. Ipak, Branković je izrazio nadu da će nova ministarka porodice, omladine i sporta Sonja Davidović imati više sluha za sportske probleme od svoje prethodnice Jasmine Davidović.

"Znam je kao mladu i ambicioznu ženu, koja će kao pravnica biti osvježenje i nadam se da će konačno u njenom mandatu Zakon o sportu ugledati svjetlost dana. Mi ćemo se potruditi da budemo u stalnom kontaktu i da pomognemo da se sport u Republici Srpskoj podigne i bude što bolji", dodao je Branković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC