• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

17. decembar opet "samleo" Murinja, ali pamti i gore!

Autor mondo.rs

Žoze Murinjo je posle poraza od Liverpula bio umeren kao retko kada - bez napada na medije, sudije ili aktere meča - ali, je i pored toga 17. decembar za njega bio grozan. "Srećom po njega", pamti i gore...

Pokušao je Žoze Murinjo da posle poraza na "Enfildu" od velikog rivala Liverpula (1:3) bude netipično miran, objektivan i da ne napada medije, sudije ili aktere meča - međutim, ni neuobičajena "dobrota" mu nije poslužila da ovaj ponedeljak prođe mirno.

Na žrebu za Ligu šampiona je dobio Pari sen Žermen, britanski mediji "podgrevaju" priču da bi mogao da bude smenjen, a uz to mu se na Twitteru sveti i Iker Kasiljas.

Ipak, uz sve neprilike koje su ga zadesile ovog ponedeljka, ovo nije najgori 17. decembar koji pamti. Baš na današnji dan pre tri godine, dakle 2015, drugi put u karijeri mu je Roman Abramovič rekao "hvala i zbogom", posle serije loših rezultata na klupi Čelsija, iako je samo šest meseci pre toga vratio titulu Premijer lige na "Stamford bridž".

Iz tog razloga mnogi su "navijali" da ga ista sudbina zadesi i ovog 17. decembra 2018. godine, tako da su navijači u želji da to postane istina - "šerovali" i vesti od pre tri godine...

U toku današnjeg dana priča se samo o tome koliko je Murinjova ekipa bila bespomoćna protiv Liverpula, čiji su igrači uputili (svi sem golmana Alisona) uputili neverovatnih 36 udaraca ka njihovom golu, što je posebno obradovalo Ikera Kasiljasa.

Legendarni španski golman i Žoze Murinjo još iz perioda u Madridu imaju razmirice pošto je "Specijalni" odlučio da Kasiljasa stavi na klupu, a prethodnih meseci ga je čak optuživao i zbog kritika koje su se u španskoj štampi našle na račun Davida de Hee.

Murinjo je smatrao da je to golmanova "osveta" za to što mu je "završio karijeru" u Realu, a sada i Kasiljas njemu želi isto...

"Kako prenosi portugalska španska, neko je rekao da je igrač poput mene (37 godina) na samom kraju karijere. Moje pitanje, za te novine je: Kada su u pitanju treneri, kada i u kom trenutku se vidi da oni više ne vladaju ni timom ni treninzima?", jasna je bila aluzija Kasiljasa napisana na Twitteru.

Ovo je naravno izazvalo salve duhovitih komentara na društvenim mrežama, kao i činjenica da će Mančester junajted u osmini finala Lige šampiona igrati protiv PSŽ-a.

"RUŠENJE IZNUTRA!"

Mnogi smatraju da Žoze Murinjo već više od godinu dana "ne vlada" svlačionicom i da je njegov najveći problem Pol Pogba. Najskuplji fudbaler u istoriji Mančester junajteda ne igra u skladu s Murinjovim zahtevima, imali su sukobe na treninzima, otvoreno govorili ne tako pozitivno jedan o drugome u medijima, a videćemo ko će duže preživeti na "Old Trafordu". Spekuliše se da Pogba želi da napusti klub već u januaru zbog neslaganja - i sve češće neigranja - kod Murinja, dok bi možda mogao da sačeka i da li će Portugalac prvi "trepnuti". Sve je moguće kada je u pitanju Mančester junajted koji ima toliko problema od odlaska Ser Aleksa Fergusona u penziju. I koji je zabrinuto gledao igru svog bivšeg kluba na "Enfildu".

Sjajni napad francuskog šampiona (Nejmar, Mbape i Kavani) igra sve bolje kod Tomasa Tuhela i s pravom se mnogi pitaju kako će odbrana Mančester junajteda zaustaviti taj trio, ako se u Premijer ligi muči i sa onim napadima poput Sautemptona, Hadersfilda...

Do kraja nije jasno ni da li će Žoze Murinjo na tim mečevima voditi "crvene đavole".

Kladionice u Velikoj Britaniji su "spustile kvotu" na njegov otkaz i trenutno se ona kreće tek od 1,7 do 2,5 - što je najmanja kvota na otkaz bilo kog menadžera u Premijer ligi. Tako je ugroženiji i od Roja Hodsžona, Kloda Puela, Rafe Beniteza i tako dalje.

Da je i njemu jasno da je "dogorelo do prstiju" govori najbolje konferencija za medije posle poraza od Liverpula kada je bio iskren. 

Nije mutio, kukao ili spinovao - no, život je ipak ovog ponedeljka bio surov po njega.

Pročitajte šta je rekao...

ŽOZE MURINJO: BRŽI, AGRESIVNIJI, JAČI...


Bilo je to teško veče za navijače "crvenih đavola" na gostovanju na "Enfildu".

Džerdan Šaćiri je ušao sa klupe i postigao dva gola za pobedu svog tima, a menadžer fudbalera Mančester junajteda Žoze Murinjo rekao je da je Liverpul bio jači i dodao da njegova ekipa nije dovoljno fizički spremna.

NEMANJA MATIĆ O PORAZU: MI SMO KRIVI, NE MURINJO!

"Jači tim je pobedio, ali pobedili su u periodu u kojem nisu bili jači od nas. U prvih 20 minuta utakmice bila je velika razlika među ekipama. Oni su bili jači i bolji, sve su radili bolje od nas. Ali, u trenucima kada je opao tempo meča, Liverpul je pao, centralni bekovi su šutirali sa 30, 40 metara, pošto nisu mogli da šutnu iz opasne zone", rekao je Murinjo za britanske medije.

Jasno ej pobrojao sve kvalitete tima Jirgena Klopa koje fale njegovim igračima.

"Igrali su dali sve, a kada daju sve od sebe, nikad nisam nezadovoljan njima. Igraju u odnosu na svoj kvalitet, isto kao i protivnik. Liverpul je brz, agresivan, dobar fizički, igraju 200 na sat sa loptom i bez nje. Još sam umoran od gledanja (Endrua) Robertsona, mislim da on trči sprint na 100 metara svakog minuta, a to su kvaliteti", naveo je Murinjo.

On je rekao da njegova ekipa nije dovoljno fizički spremna.

"Imamo mnogo problema vezano za fizičku pripremu. Imamo mnogo problema, pošto su neki od nnih stalno povređeni. To nije iz mog vremena u klubu, nego i pre mene", naveo je Murinjo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC