• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li Partizan blefira ili stvarno napušta Superligu?

Autor mondo.rs

Pravni tim crno-bijelih, na čelu sa potpredsjednikom Vladimirom Vuletićem, poslao je u ponedjeljak najavljenu žalbu Zajednici klubova, kao i direktoru Superlig. Šta će se desiti ukoliko zahtjevi Partizana budu odbijeni?

 FK Partizan - napuštanje lige ili blef Izvor: MN PRESS

Stav Partizana, koji su čelnici crno-bijelih iznijeli u saopštenju od subote, je jasan: "Zadržavamo pravo da prekinemo učešće u Superligi Srbije i izađemo iz Zajednice klubova Superlige i Prve lige ukoliko nam ne ispune zahtjeve!"

A, zahtjevi "parnog valjka" su sljedeći:

"
1. U skladu sa čl. 58. Pravilnika o takmičenju FK Partizan će, u predviđenom roku, uložiti žalbu na odigranu utakmicu i zahtjevati ponovno odigravanje ove utakmice.

2. FK Partizan očekuje i apeluje na FSS da zakaže hitnu vanrednu sjednicu i skupštinu predstavnika klubova Zajednice Superlige i Prve lige Srbije kako bi se najzad argumentovano i okviru instutucija sveobuhvatno razgovaralo o aktuelnom stanju u Superligi Srbije.

3. FK Partizan zadržava pravo da, ukoliko se ovim njegovim zahtjevima ne izađe u susret u roku od 48 časova od momenta podnošenja ovih zahtjeva i žalbe, prekine dalje učešće u Superligi Srbije i napusti Zajednicu klubova Super lige i Prve lige Srbije."

Partizanu je odgovor istog dana stigao od direktora Superlige Vladimira Bulatovića, koji je kasnije u izjavi za medije rekao su se uslovi stvarno pogoršali za vrijeme utakmice, ali da sudija Aleksandar Živković iz Niša nije želio da prekine meč.

"Bilo je kasnije uslova da se prekine meč, ali to nije pitanje za mene već za sudiju Živkovića. U toku utakmice samo on odlučuje da li će se meč nastaviti ili neće. U poluvremenu je na moje insistiranje delegat Dragoslav Đerman pitao glavnog sudiju ima li uslova za nastavak, na šta je arbitar odgovorio da ima i da nema razloga za prekid."

Bulatović je odbacio svaku mogućnost da Partizan i Mačva ponove duel 21. kola, istakavši da nema argumenata da se meč poništi i odigra ponovo.

Ali...

U Partizanu su očigledno riješeni da sve istjeraju do kraja.
Pravni tim crno-bijelih, na čelu sa potpredsjednikom Vladimirom Vuletićem, poslao je u ponedjeljak najavljenu žalbu Zajednici klubova, kao i direktoru Superlige Vladimiru Bulatoviću.


U žalbi se insistira na na nizu prekršaja Pravilnika o takmičenju i Propozicija o odigravanju utakmica Superlige Srbije, a kao glavni krivac je označen glavni sudija sporne utakmice Aleksandar Živković. Partizan smatra da je regularnost takmičenja dovedena u pitanje.

Vuletić argumentovano iznosi dokaze o kršenju Pravilnika i navodi Član 12, po kojem je obaveza prekidanja utakmice u slučaju opravdanih razloga, čije se dejstvo ne može otkloniti.

"Kako su na poluvremenu meča vremenske prilike bile znatno lošije u odnosu na njegov početak i, posebno podvlačim, nisu se mogle otkloniti, službeno lice Partizana za komunikaciju Dragan Velanac zahtjevao je od sudije Aleksandra Živkovića iz Niša da prekine meč, po članu 12, stav 3 Propozicije o odigravanju.
Sudija Živković je odbio zahtjev insistirajući na tome da se utakmica privede kraju, uprkos činjenici da su se vremenske prilike u međuvremenu naglo pogoršale, poslije 45 minuta, i nisu bilo moguće otkloniti ih", rekao je potpredsjednik crno-bijelih.

Izvor: MONDO


Partizan je naveo i član 16, stav 2 Pravilnika o odigravanju utakmica. U njemu je naglašeno da se sve odložene utakmice jesenjeg dijela prvenstva moraju biti odigrane do kraja jesenjeg dijela prvenstva, o čemu je i MONDO u nedjelju pisao.

"Posljednja utakmica u kalendaru za 2018/2019. bila je predviđena za nedjelju, 16. decembar u 19 časova. Kako su tri utakmice koje je trebalo da se odigraju u subotu 15. decembra prvo odložene za 16. decembar, a onda za ponedjeljak 17. decembar, kada prema propozicijama počinje pauza u prvenstvu, i to je dan poslije završetka jesenjeg dela prvenstva, držim da je direktor Superlige i Prve lige ozbiljno ugrozio regularnost takmičenja i uveo ga u neregularni tok. Pogrešna je i pravno neuka njegova izjava data medijima, u kojoj objašnjava da odložene utakmice mogu da se igraju i na proljeće, prije završetka preliminarnog dijela takmičenja. Član 16 i stav 2 Propozicija je izričit: odložene utakmice jesenjeg dijela prvenstva moraju biti odigrane do završetka jesenjeg dijela, a ne do završetka kalendarske jeseni, ne do završetka kalendarske 2018, niti do završetka preliminarnog dijela takmičenja koje prethodi plej-ofu", objašnjava Vuletić za "Telegraf", dodajući da direktor lige Bulatović paušalno tumači propise i da je spreman da uvijek pruži stručnu, odnosno pravnu pomoć.

Izvor: MONDO


Partizan je poslao žalbe i odgovore očekuje do petka 21. decembra. Ukoliko budu negativni, napomenuo je Vuletić, Upravni odbor "parnog valjka" imaće još jedan sastanak na kojem će odlučiti o daljim koracima. Ako crno-bijeli istupe iz takmičenje, moraće da snose posljedice, a one su definisane u čalnu 54. Propozicija takmičenja za sezonu 2018/2019.

"Klub koji prije početka ili tokom takmičenja u Superligi odustane od daljeg učestvovanja, u narednom ciklusu takmičenja biće premješten za dva ranga niži stepen takmičenja ili u najniži stepen takmičenja uz primjenu odgovarajućih odredbi iz Disciplinskog pravilnika FSS."

Izvor: MONDO


Malo ko vjeruje da je Partizan spreman na tako radikalan potez kao što je istupanje iz Superlige, zbog toga mnogi misle da je u pitanju čist blef iz Humske.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC