• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz BATE Borisova u Crvenu zvezdu: Jedan ili obojica?

Autor mondo.rs

Ne događa se često da direktori klubova govore o imenima potencijalnih pojačanja,ali Mrkela ovog puta nije okolišao.

 FK Crvena zvezda - transferi - BATE - Nemanja Milunović - Mirko Ivanić Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Nije čest slučaj da direktori klubova govore, bar ne javno, o imenima fudbalera koje žele da dovedu. Mrkela je, međutim, bio veoma konkretan.

Direktori fudbalskih klubova, bar u javnosti, ne govore često o imenima igrača koje namjeravaju da dovedu, dijelom i zbog toga što to zabranjuju pravila o transferima.

Međutim, ime Mirka Ivanića ispisano je u vrhu liste želja Crvene zvezde još dok je ofanzivni vezista igrao za Vojvodinu i, u tom smislu, ništa se nije promijenilo ni ove zime - nepune dvije godine nakon što je za oko milion evra prešao u redove BATE Borisova.

TRANSFER KOJI JE ZVEZDA VEĆ UGOVORILA

Izvor: MN PRESS



Ivanić je ove sezone postigao 16 golova na 44 utakmice za BATE, uz devet asistencija, a bio je i važan igrač u Ligi Evrope u kojoj su žuto-plavi izborili plasman u šesnaestinu finala i na žrijebu dobili - Arsenal. Ova dva kluba, uz Crvenu zvezdu i Keln, nalazila su se u istoj grupi prošle sezone u Ligi Evrope.

U izjavi za "Mozzartsport", sportski direktor šampiona Srbije, Mitar Mrkela, govorio je otvoreno o situaciji sa 25-godišnjim reprezentativcem Crne Gore.

"Da, vrlo smo zainteresovani za Mirka Ivanića", rekao je Mrkela za "Mozzart", koji navodi da je prošlog ljeta na Kopaoniku u "četiri oka" sa Ivanićem razgovarao i trener crveno-bijelih, Vladan Milojević, ali da tada nije uspio da ga nagovori da se vrati u Superligu.

"Tako je bilo i u posljednja dva ili tri prelazna roka. On je odličan igrač i želimo ga. Naravno, potrebno je da se slože sve kockice kako bi se transfer realizovao. Pitanje je za koje novce bi ga BATE Borisov prodao, isto tako da li on ima želju da se vrati u Srbiju", naveo je Mrkela iste dileme koje su kod Ivanića važile i do sada.

Ivanić je u martu ove godine produžio ugovor sa šampionom Bjelorusije, koji bi imao posljednju riječ i ukoliko bi Crvena zvezda postigla dogovor sa fudbalerom oko uslova eventualne saradnje, što ne bi bio slučaj u pregovorima sa još jednim fudbalerom Borisova, Nemanjom Milunovićem.

Nezvanično, 29-godišnji štoper dao je riječ ljudima iz Crvene zvezde da će 1. januara, kada mu i zvanično istekne ugovor sa bjeloruskim prvakom, doći u Beograd, obaviti ljekarske preglede i potpisati za crveno-bijele. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC