• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkaz od 29 miliona evra...

Autor mondo.rs

Uvjereni da će sa njim uspješno graditi sistem, kakav u klubu ne postoji od odlaska sera Aleksa Fergusona, vlasnici iz američke porodice Glejzer su pristali na klauzulu o kojoj se ovih dana govori u Engleskoj...

Žoze Murinjo nije više menadžer Mančester junajteda!

Slavni klub odlučio se ove srijede na potez, koji je najavljivan od prvog dana priprema za novu sezonu, a uslijedio ove srijede, 18. decembra, tri dana po povratku ekipe iz Liverpula.

Engleski mediji kao da su jutrošnjim izdanjima najavili odluku porodice Glejzer, koju je potpisao izvršni potpredsednik Ed Vudvard, navodeći da bi Portugalac uveliko bio otpušten da prilikom produžetka saradnje sa Mančester junajtedom u januaru ove godine u ugovor nije unesena i "teška" kompenzacija u slučaju jednostranog prekida saradnje.

17. 12. OPET "SAMLJEO" MURINJA

Koliko?

"The Mirror", pozivajući se na izvore sa "Old traforda", naveo je u broju od srijede da se radi o sumi od 29 miliona evra!

Ona bi, doduše, bila za sedam miliona evra manja da je Portugalac otpušten nakon što bi ekipa i matematički ostala bez Lige šampiona naredne sezone, međutim jasno je da jedan od finansijski najmoćnijih klubova svijet na taj način ne bi uštedio sedam miliona - naprotiv.

RAJOLA SVRATI U JUVE I NASTANE HAOS



Pred početak sezone, kada je uveliko ratovao sa reporterima vodećih listova u Engleskoj, Murinjo je jednom prilikom rekao da se ne brine za svoju poziciju u klubu i uzvratio pitanjem: "A, zašto bih? Štiti me ugovor koji sam potpisao".

Kasnije je postalo jasno i otkuda takav nastup...

Kada je na ljeto 2016. dolazio u Mančester umesto Luja van Gala, Murinjo je sa prvim operativcem kluba, Edom Vudvordom, potpisao ugovor samo do 2019. godine. "Specijalni" je potom u prvoj sezoni osvojio Ligu Evrope i Liga kup, pa je na pola naredne nagrađen povišicom (380.000 evra sedmično, 20 miliona evra godišnje), jačim bonusima i produžetkom saradnje do 2020, uz opciju da bude produžena na još godinu dana.

KLOP IZMJENOM "UBIO" MURINJA

Anketa

Ko prolazi dalje?

  • Mančester junajted

    31.58% (18)

  • Pari sen Žermen

    68.42% (39)



Vjerovalo se da će Murinjo dobiti priliku do kraja januara da promijeni stvari u svoju korist, ali je način na koji je Junajted izgledao u derbiju sa Liverpulom doveo do momentalnog prekida saradnje, baš kao što je bio slučaj sa njegovim prethodnicima, Dejvidom Moejsom i Lujom van Galom. Oni su, ruku na srce, otkaze dobijali na proljeće - Škot u prvoj, Holanđanin u drugoj sezoni u klubu. Portugalac je dogurao do "svoje", treće sezone, u kojoj je otpuštan i u dva navrata u Čelsiju.

Uvjereni da će sa njim uspešno graditi sistem, kakav u klubu ne postoji od odlaska sera Aleksa Fergusona, vlasnici iz američke porodice Glejzer su tokom pregovora sa Žoržeom Mendešom, Murinjovim "superagentom", pristali na klauzulu prema kojoj bi njegov otkaz ove sezone koštao gotovo 30 miliona evra.

Ta klauzula, izgleda, odložila je njegov izlazak iz kancelarije u Karingtonu na nekoliko mjeseci, ne i do kraja sezone.

NEMANJA NEĆE PROTIV SVOG ŠEFA

U ovom trenutku, Junajted zaostaje 19 bodova za liderom, Liverpulom, odnosno 11 za Čelsijem, koji se nalazi na četvrtom mestu. Rival ekipi u osmini finala Lige šampiona biće Pari sen Žermen

Navijači, koji su tražili Murinjov odlazak iz kluba, pretpostavljali su zloslutno da će Glejzeri i Vudvard nastaviti da oklijevaju i odluku o prekidu saradnje donijeti prekasno - kada borba za četvrto mjesto i Ligu šampiona uveliko bude završena.

Da li je već prekasno?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC