• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zajednica odbija žalbu Partizana

Autor mondo.rs

Predsjednik Zajednice klubova Dragomir Lazović u izjavi "Sportskom žurnalu" izričito tvrdi da crno-bijeli neće istupiti iz superligaškog takmičenja.

 Zajednica odbija žalbu Partizana Izvor: MN PRESS

Fudbalski klub Partizan podnio je žalbu Zajednici klubova Super i Prve lige, kojom zahtjeva poništavanje utakmice 21. kola protiv Mačve (0:0) i odigravanje nove.

Crno-bijeli su ljuti na glavnog sudiju Aleksandra Živkovića, jer nije želio da na poluvremenu prekine meč, iako su uslovi za igru bili drastično lošiji nego na njegovom početku, smatraju u Humskoj 1.

"Sportski žurnal" pitao je predsjednika Zajednice klubova Dragomira Lazovića šta će biti sa Partizanovom tužbom, ispostavljenom u formi ultimatuma, s obzirom na to da je u slučaju negativnog odgovora najavljeno istupanje iz Superlige...

"Partizan neće istupiti iz lige, to je sigurno! Razumijem gnjev zbog uslova u kojima su igrali, međutim, moramo nekad da igramo i po lošijem vremenu. Zajednica je imala najbolju namjeru, da uđemo u drugi dio prvenstva u normalnom terminu", rekao je Lazović i konkretno se odredio u pogledu žalbe.

"Žalba će sigurno biti odbijena. Po pravilima fudbalske igre, ako postoji minimum uslova za odigravanje utakmice, što je sudija prije početka i konstatovao, onda je to - to. Uslovi jesu bili teški, ali je regularnost bila na najvišem nivou", ocenio je prvi čovjek Zajednice klubova, čija redovna Skupština će najvjerovatnije biti održana predstojećeg vikenda.


Podsjećamo da se Partizan u svojoj žalbi pozvao na Član 12 Pravilnika o takmičenju i Propozicija o odigravanju utakmica Superlige Srbije, u kome piše da "ako je utakmica morala biti prekinuta iz opravdanih razloga koji se nisu mogli otkloniti", a u koje spada i nevrijeme, "odigraće se nova utakmica ukoliko je do prekida došlo prije isteka 80 odsto regularnog vremena određenog za igru".

Međutim, u istom članu piše i da odluku o "opravdanosti" prekida utakmice donosi glavni sudija, čije viđenje situacije u petak uveče se razlikovalo od stava crno-bijelih. Kako dokazati da je Živković tom prilikom prekršio propise?!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC