• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štimac za MONDO: Dolazimo da pobijedimo

Autor mondo.rs

Srpski centar u redovima Turk Telekoma kaže da nije košarkaški kalkulisati, pa zato pred gostovanje Partizanu ne razmišlja o drugim mečevima posljednjeg kola C grupe Evrokupa.

Ekipa Turk Telekoma poletjela je iz Ankare za Beograd u utorak u 14 časova po centralnoevropskom vremenu. Klupskim avionom, poslije prijepodnevnog treninga, što dovoljno govori o kvalitetu njihove organizacije i uslovima koji su stavljeni na raspolaganje igračima.

Tim Vladimira Štimca je uoči 10. kola na četvrtom mjestu tabele Grupe C, sa skorom 4-5 i za razliku od Partizana (3-6), može da prođe u Top 16 fazu i u slučaju poraza, o čemu je nekadašnji reprezentativac Srbije govorio za MONDO sa aerodroma u Ankari...

"Ne zavisimo ni od koga. Ako Trento pobijedi Valensiju, mi smo prošli već večeras, ali se ne oslanjamo na to. Dolazimo u Beograd kompletni, sa 'full' spremljenom taktikom, da pokušamo da dobijemo utakmicu. Nemamo kalkulacije".

Trener Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da ste u predstojećem meču vi favoriti, "iz mnogo razloga"?

"Nisam to čuo, ali mislim da je to normalna izjava, pokušaj da se skine pritisak sa svog tima. Znam Trinkijerijev sistem, pošto sam igrao protiv njega u Njemačkoj. Mladi su, poletni, dosta trče, ali mi smo iskusniji u ovakvim utakmicama i po tom kriterijumu možemo da budemo favoriti. Vidjećemo, ipak, na terenu šta i kako".

NEMA PRITISKA

Turk Telekom dobro "stoji" i u domaćem prvenstvu, gdje ima skor 7-3. "Nemamo preveliki pritisak, menadžment je prezadovoljan rezultatima, samo bi bilo još bolje da smo se ranije plasirali u Top 16 Evrokupa. Klub je besprijekoran u svakom pogledu, rade sve da nama bude super".

Ima li promjena u sastavu Turk Telekoma u odnosu na meč protiv Partizana u prvom "krugu" (77:72)?

"Imaćemo Redžija Redinga, koji je zaliječio povredu i igra punom snagom. Riječ je o vrsnom igraču, koji može sve da uradi i koji je važan za naš sistem. Može da postigne koš, da razigra ostale, igra odbranu. Super je što ćemo ga imati ovog puta".

Da li ipak priželjkuješ da za vas sve bude riješeno prije utakmice u "Pioniru"?

"Iskreno, ja dolazim da pobijedim, pa da pobijedim. Nije mi uopšte bitno kakvi će biti rezultati u utorak. Svaku utakmicu igram kao da mi je posljednja u životu".

I ako budete imali obezbeđen prolaz?

"Nema to veze. Ako ne respektuješ igru, to će ti se vratiti kad-tad".

Koliko bi vam značilo da odigrate još najmanje šest jakih utakmica u Evrokupu?

"Niko ne želi da se u decembru svede na jedan meč nedjeljno. Pogotovo za starije igrače je to malo dosadno. Ako je tako, onda se manje igra, više trenira", rekao je Štimac, pa se ogradio.

"Ne kažem, treba da se trenira i trening je važan, jer kako treniraš tako i igraš. I uvijek ima prostora za napredak, ali u ovim godinama teško da ću naučiti nešto što nisam znao. Sa druge strane, utakmica donosi specifičnu energiju i užitak i kao takva je nezamjenljiva".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC