• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Portparol Napretka: "Žrtva sam nasilja nad ženama"

Autor mondo.rs

Iz Kruševca stiglo još jedno saopštenje posle burne konferencije za novinare.

 Konferencija za novinare Napredak Nenad Lalatović VIDEO Izvor: MN PRESS

Uzbudljv meč u Kruševcu i pobeda Radničkog protiv Napretka bačeni su u drugi plan zbog događaja na konferenciji za novinare.

Portparol Napretka Valentina Nešić otvorila je konferenciju pitanjem za trenera gostiju Nenada Lalatovića "da li je vaše pokazivanje srednjeg prsta bilo upućeno rukovodstvu FK Radnički ili rukovodstvu FK Napredak?".

Šef struke Nišlija odgovorio joj je: "Da li ste vi psovali moje dete? Nemoj da mi postavljaš takva pitanja, ja sam bio deo ovog Napretka...", a u tom trenutku prekinuo ga je izveštač lokalnog portala Stevan Milutinović, psovkama: "P*** bre k*** majmune, j**** te u usta. Ja sam te psovao, p**** ti materina".

Lalatović je odmah uzvratio psovkama ("j... te u usta, j.... ti mater" i slično), pa je konferencija izgubila iole pristojan izgled.

Usledilla su i Lalatovićeva pitanja za portparola: "Ko je pustio dripca, navijača, huligana da uđe?", podsećao je da su sarađivali dok je on bio trener Napretka, da je čuvala njegovu decu, družila se sa njegovom bivšom ženom. Napao je i rečima da je "potkupljiva", da se "prodala za 500 evra" i da je "budala poremećena"...

Dan posle, ona se obratila javnosti i ukazala na to da je bila verbalno napadnuta, najavivši uz to da će Lalatović odgovarati nadležnim disciplincima u Fudbalskom savezu Srbije, UEFA i pred nadležnim pravosudnim organima.

Pročitajte saopštenje Valentine Nešić.

"Osećam potrebu da se vezano za jučerašnje nasilničko ponašanje trenera Radničkog Nenada Lalatovića i incidenta na konfereniciji za štampu, nakon utakmice FK Napredak i FK Radnički Niš obratim javnosti:

U jeku kampanje protiv svih vrsta nasilja, a pogotovu nasilja nad ženama, kao i kampanji za rodnu ravnopravnost, nakon sedam godina bavljenja poslom portparola Fudbalskog kluba Napredak i dugogodišnjim radnim iskustvom u elektronskim medijima, doživela sam na svom radnom mestu, radeći svoj posao, da budem verbalno napadnuta od trenera Fudbalskog kluba Radnički-Nenada Lalatovića.

Nenad Lalatović je tom prilikom izneo niz uvreda i neistina, zbog kojih će odgovarati disciplinskoj komisiji FSS-a i UEFA-i, kao i nadležnim pravosudnim organima Republike Srbije.

Na žalost, svakodnevno smo svedoci nasilja koje se vrši nad ženama, a čija žrtva sam i ja postala, pošteno i odgovorno radeći svoj posao.

Nenad Lalatović je kao trener Radničkog iz Niša dozvolio sebi, i da, po završetku konferencije za novinare, još jednom demonstrira svoju silu i u prostoru ispred svlačionica nastavi obračun samnom, gde su me, na svu sreću, zaštitili radnici obezbeđenja.

Propozicije takmičenja Super lige Srbije ne definišu pitanje koje treba postaviti na konferenciji za novinare, nakon odigrane utakmice.

U Fudbalskom klubu Napredak rade obrazovani i profesionalni ljudi i žene, koji misle svojom glavom, jer da nisu takvi ne
bi radili u Napretku. Kao sportski radnik, i portparol fudbalskog kluba Napredak imala sam moralnu obavezu da zaštitim svoj klub, jer Napredak to nije zaslužio od svog bivšeg trenera.

Kao čovek, osećam neposrednu odgovornost zbog incidenta koji je izazvan mojim pitanjem, i najoštrije ga osuđujem. Novinaru Stevanu Milutinoviću biće oduzeta novinarska akreditacija. Koristim ovu priliku da se javno izvinim bivšoj supruzi Nenada Lalatovića za uvrede koje je pretrpela na stadionu u Kruševcu. Izvinjavam se i svojoj porodici, koja očigledno mora da trpi posledice bavljenja fudbalom, jer odakle meni, kao ženi, pravo da postavljam "takvo" pitanje, kao i zbog neistina objavljenih u pojedinim medijima, i prostakluka koje su morali da slušaju i gledaju.

I na kraju, pozivam Trenersku organizaciju Fudbalskog saveza Srbije da preduzme najdrastičnije mere protiv svog člana, koji je u više navrata imao slične "ispade", saopštila je ona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC