• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Denver grmi: Jokić je MVP!

Autor mondo.rs

Trener i saigrači srpskog centra ističu da je njegova uloga u timu nemerljiva, a skromni srpski centar tvrdi da on i tim moraju i dalje "da osećaju glad" i da mogu bolje i više

Nikola Jokić je glavni stub Denvera ove sezone i najzaslužniji što Nagitsi ređaju pobede i trenutno su vodeći tim Zapadne konferencije sa skorom od 21 pobede i devet poraza.

Poslednji trijumf upisali su pred svojom publikom protiv Dalasa u kojem je srpski centar briljirao - 32 poena (šut iz igre 13/25, šut za tri poena 2/6. slobodna bacanja 4/4), 16 skokova i četiri asistenije, uz tri ukradene lopte, pet izgubljenih i blokadu.

Navijači u Pepsi centru skandirali su mu "MVP, MVP", i trener Majk Meloun deli njihovo mišljenje.

"Mislim da Nikola pokazuje da je jedan od najkorisnijih igrača u ligi. Ne samo gledano kroz statistiku, nego što on sjajno igra svake večeri na različite načine. Zbog toga je on poseban igrač", rekao je Meloun posle pobede svog tima nad Dalasom (126:118).

Bez obzira na pohvale koje dobija iz dana u dan, Jokić ne "leti". O MVP tituli ne razmišlja.

"Ako se desi, desi, ne mogu da utičem na to", rekao je Jokić.

DONČIĆ ODUŠEVLJEN JOKIĆEM

Luka Dončić osetio je koliko je teško igrati protiv ekipe koju predvodi Jokić. Mladi Slovenac se na premijeri u Pepsi centru pokazao u najboljem svetlu - a 23 poena (šut iz igre 5/15, šut za tri poena 3/9, slobodona bacanja 10/12), šest skokova i 12 asistencija, ali njegov Dalas nije mogao do pobede. Sa Jokićem se srdačno ispričao posle meča, a onda i potvrdio da se radi o sjajnom košarkašu. "On je neverovatan igrač. Ne znam šta bih rekao Veoma teško ga je zaustaviti. Sa telom koje poseduje može mnogo, da hvata skokove, postiže poene. Veoma je teško zaustaviti ga", naveo je Dončić.

Uprkos impresivnoj statistici, on tvrdi da može više i bolje, kao i ceo tim.

"Mnogo sam šutirao večeras, 25 puta od čega sam 13 pogodio. Znam da moram da budem agresivniji, ne znam kako, ali moram. Za sada sve je dobro, ali protiv Dalasa nismo igrali odbranu najbolje u većem delu meča, iako smo ih u četvrtoj četvrtini zaustavili defanzivno. Moramo i dalje da osećamo glad, da budemo bolji. Imamo još prostora za napredak", naveo je Jokić.

Nikolin saigrač Tori Krejg nema dilemu da je Srbin najkorisniji za ekipu, ali i mnogo više.

"Ljudi vide da je on dobar igrač, ali mislim da ne mogu u potpunosti da shvate koliko je on odličan i značajan za ekipu. Mislim da to ne može da se prepriča. I dalje je pod radarom u ligi, ali je ove godine potvrdio da među najvećim zvezdama. Za mene on svakako spada među najkorisnije igrače lige", rekao je Krejg.

Džamal Marej bio je kraći i konkretniji.

"On je sigurno MVP. Ne znam šta bi još trebalo da uradi?", pitao je igrač Denvera.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC