• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poketino je "zreo" za prvi trofej, ali i Sari!

Autor mondo.rs

Baš kada su se pojavile priče o mogućem odlasku u Mančester junajted, Poketino je Totenhem odveo u polufinale Liga kupa, ali moraće još jednog londonskog rivala da izbaci ako želi trofej. Pepu lakši put do finala.

Totenhem se revanširao Arsenalu!

Početkom decembra "tobdžije" su u meču sezone savladale "pevce" rezultatom 4:2 (1:2) posle preokreta, ali ovoga puta izmene Unaija Emerija nisu donele željeni efekat, za eliminaciju u četvrtfinalu Liga kupa.

Tako će u polufinalu igrati sa Čelsijem, dok je drugi par Mančester siti - Barton (član Lige 1 - trećeg ranga engleskog fudbala), a po dva susreta će biti odigrana u januaru.

ARSENAL - TOTENHEM 0:2 (0:1)

Spursi su ovoga puta na "Emirejtsu" meč otvorili pogotkom, potom imali dosta sreće da Arsenal ne izjednači do poluvremena, dok su ulaskom Kejna "ubili" meč.

Fantastični napadač Engleske je primio loptu na grudi na polovini igrališta i iz prve je "digao" za Delea Alija, da bi ovaj posle odličnog prijema "šmekerski" spoljnom lobovao Petra Čeha na isteku sat vremena igre.

Samo minut kasnije Arsenal je "dodao gas", ali je udarac Aleksandra Lakazeta ostao na prečki, dok do kraja tim Unaija Emerija nije imao bolju šansu.

KO ĆE PRE DO PRVOG TROFEJA? SARI ILI POKETINO?

Maurisio Poketino je od 2014. menadžer Spursa, međutim i pored dobrog fudbala - s ovim timom još nije osvojio trofej. I uopšte nijedan u karijeri... Istu sudbinu deli i Mauricio Sari koji je u "top" fudbalu takođe tek nekoliko godina, ali sa Napolijem nije osvojio nijedan pehar uprkos dobrim igrama.

Prethodno je u 20. minutu odličnu kontru istrčao Son i ponovo dao gol rivalu iz severnog Londonga, zbog čega je sigurno jedan od ljubimaca navijača. Ovoga puta Totenhem nije dozvolio preokret i šansu Arsenalu da se dvaput raduje ovog meseca.

Paulo Gazaniga, treći golman Totenhema, bio je izuzetno neoprezan na današnjem meču, ali brzo će se to zaboraviti u meču u kom je sačuvao mrežu.

Bilo je mnogo nervoze na kraju, čarki Alija i navijača, ali i Džake, ne i crvenih kartona.


U drugom meču večeri Čelsi je izborio plasman u polufinale pobedom nad Bornmutom (1:0) pošto je Eden Azar ušao sa klupe i u 85. minutu rešio utakmicu, što pre njega nisu mogli Vilijan, Loftus-Čik, Žiru...

Podsećamo, u polufinalu (tokom januara) se igraju po dve utakmice, dok je finale zakazano za februar na "Vembliju".

Rezultati četvrtfinala:

Lester - MANČESTER SITI1:2* (1:1)
Midlsbro - BARTON 0:1 (0:0)
Arsenal - TOTENHEM0:2 (0:1)
ČELSI - Bornmut 1:0 (0:0)

Parovi polufinala:

Totenhem - Čelsi
Mančester siti - Barton

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC