Poletarac godine: Vozi bager, druguje sa veprom

Autor:

Učenik drugog razreda Osnovne škole "Risto Proroković" iz Nevesinja Nikola Vukosav dobitnik je ovogodišnjeg priznanja "Poletarac godine" koje u ovom gradu dodjeljuje Radio Nevesinje.

Poletarac godine: Vozi bager, druguje sa veprom Foto: R.M./MONDO

Kako se navodi u obrazloženju osmogodišnji dječak za svoj uzrast pokazuje zadivljujuću tehniku upravljanja poljoprivrednim i građevinskim mašinama. Igračke ga ne zanimaju, nego prave mašine na kojima pokazuje spretnost odraslog čovjeka.

Nikola kaže da je prvi put sjeo na bager još kao petogodišnjak i da je posmatrajući oca naučio upravljati teškim građevinskim mašinama.

Sada sa zadivljujućom vještinom vrši utovar tereta na čemu mu mogu pozavidjeti i iskusni bageristi, navodi Radio Nevesinje.

Svakog vikenda Nikola odlazi na selo i vrijedno učestvuje u poljoprivrednim radovima, a kaže da je srećan i zadovoljan.

Nikola se još po nečemu izdvaja od druge djece - na selu ima i neobičnog ljubimca – divlju svinju koju je pripitomio i hrani je iz ruke.

Foto: R.N./MondoU Radio Nevesinju kažu da je priznanje "Poletarac godine" namijenjeno najmlađim sugrađanima koji se talentom, trudom ili vještinom razlikuju od svojih vršnjaka. Naglašavaju da je cilj da se skrene pažnja široj javnosti da se na drugačiji način odnosi prema stvaralaštvu i ulozi mladog čovjeka u društvu.

Naziv priznanja "Poletarac" je asocijacija na kultnu tv seriju Televizije Beograd posvećenu najmlađem auditorijumu.

Tagovi:

Ostale vijesti