• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel za 10 dana pet pobjeda: Mali podvig!

Autor mondo.ba

U banjalučkom klubu zadovoljni ostvarenim petim uzastopnim trijumfom, ali naglašavaju da uvijek može bolje jer se takvo vaspitanje "borčevaca".

 Rk Borac - RK Maglaj 29:21, izjave Mirko Mikić, Srđan Mijatović Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Stihovi Duška Trifunovića u himni Rukometnog kluba Borac m:tel "Ruko, ruko, rukomet", ponovo se pjevuše po Banjaluci nakon što su crveno-plavi zabilježili i petu uzastopnu pobjedu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Proradila je "Borčeva mašina" i redom su u 10 dana pred izabranicima Mirka Mikića padali Leotar u "Boriku", Lokomotiva u Brčkom, Slavija u Istočnom Sarajevu, pa visočka Bosna u derbiju u Banjaluci, a posljednji peti trijumf zaredom ostvarili su nad Maglajem (29:21).

Time su se probili do trećeg mjesta na prvenstvenoj tabeli sa pet bodova zaostatka za vodećim dvojcem Bosnom i Gračanicom.

"Svaka čast ekipi. Peti trijumf u samo 10 dana je i za neke popularnije sportove veliki uspjeh. Posebno ako znamo u kakvim uslovima se nalazi bh. rukomet, ovo je jedan mali podvig. Nijednog trenutka nisam sumnjao u moje momke, koji su pokazali od čega su napravljeni i tek će to da pokažu", rekao je Mikić poslije utakmice.

Na pitanje da li je zadovoljan polusezonom Mikić je odgovorio da uvijek može bolje jer je vaspitanje u banjalučkom klubu takvo da je svaki poraz neprihvatljiv za "Velikana iz Gospodske".

"Mogli smo bolje protiv Gračanice, bolje u Mostaru...Rezultat na kraju polusezone je trebao biti bolji, ali smo se sa ovih pet pobjeda se vratili u igru i imamo pet bodova zaostatka. U nastavku sezone, ako budemo imali ovakav pristup i da nas zdravlje posluži, možemo to nadoknaditi", rekao je Mikić i dodao da se sada osjeća dosta prijatnije na klupi Borca m:tel nego što je to bio slučaj u prve dvije utakmice.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Srednji bek Borca m:tel Srđan Mijatović je podvukao da protiv Maglaja je od samog počatka bilo jasno da bodovi ostaju u "Boriku".

"Pitanje pobjednika nijednog trenutka se nije postavljalo, a tako je bilo i u prošlom kolu protiv Bosne. Ko god da dolazi nama u 'Borik' mi odlučujemo o pobjedniku a tako će biti do kraja. Samo još da poboljšamo učinak u gostima, onda neće biti problema za nas", izjavio je Mijatović i dodao da je acrtani cilj ostvaren.

"Zabilježili smo pet uzastopnih pobjeda prije prvenstvene pauze što je bio cilj. Naravno, uvijek može bolje, ali najvažnije je ćemo puni samopouzdanja ući u drugi dio sezone, gdje ćemo pokazati šta znamo i šta možemo", naglasio je rukometaš crveno-plavih.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC