Biznis liga u Banjaluci: Dugoročan projekat

Banjalučka basket asocijacija pokreće košarkašku Biznis ligu.

0
A- A A+
BLBA Foto: Promo/BLBA

Biznis rekreativna liga u košarci postoji u svim većim gradovima u regiji, a uskoro i u Banjaluci.

Ovaj vid takmičenja je u gradu na Vrbasu pokrenula Banjalučka basket asocijacija (BLBA) i u njemu mogu da učestvuju svi, osim profesionalnih igrača koji se takmiče u Ligi BiH ili nekom višem rangu.

U prvoj, eksperimentalnoj godini, zamišljeno je da liga traje 12 do 15 sedmica, od početka februara do sredine ili kraja maja mjeseca, a maksimalno će se takmičiti 16 ekipa.

Timovi mogu nastupati ispred određene kompanije ili kao rekreativci koji sami snose troškove kotizacije.

"Zaista je ogromna zainteresovanost javnosti i sigurni smo da će projekat opravdati očekivanja. Mi iz BLBA ćemo se maksimalno potruditi ispoštujemo sve ekipe organizaciono i marketinški. Naš zvanični sajt 'biznis-rekreativ.com' je trenutno u izradi i biće osposobljen početkom sljedeće sedmice. Na njemu će se nalaziti sve potrebne informacije", ističe Mihajlo Zvonar osnivač BLBA i košarkaš OKK Borac.

U planu je i strimovanje utakmica na zvaničnom 'Youtube' kanalu Banjalučke basket asocijacije.

"Trenutno smo u potrazi za generalnim sponzorom po kojem će liga dobiti ime, te ovim putem želim da pozovem sve one koji su zainteresovani da nas kontaktiraju, i nadam se da ćemo ostvariti uspješnu saradnju u ovom izuzetno zanimljivom i po našim zamislima dugoročnom projektu“, dodao je Zvonar.

Početak Biznis lige je zakazan za 2. februar naredne godine. Pravila su prilagođena rekreativcima, pa će se igrati četiri četvrtine po osam minuta. Nakon ligaškog dijela, najboljih osam ekipa izboriće plasman u plej of fazu takmičenja i borbu za šampionsku titulu koja bi trebalo da bude okončana u maju.

Rekreativce su pozvali brojni sportisti iz Banjaluke, ali i rekorder španske lige sa 13 pogođenih trojki na jednom meču - Berni Alvarez.

Izvor: Promo/BLBA

Ostale vijesti