• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najlepša Nova godina u Sakramentu od 2005!

Autor mondo.rs

Navijači Kingsa ponovo uživaju uz svoj tim. "Hoćemo u plej-of!", hrabro odjekuje iz svlačionice, dok tim Dejva Jergera igra zaista dobro, preokreće, pobeđuje...

Iako im (i) uoči ove sezone nisu davane velike šanse, Sakramento Kingsi dočekali su zimu mimo svih očekivanja.

Ekipa Dejva Jergera prošle noći je ponovo pokazala karakter i preokretom ostvarila pobedu. Rival je bio Nju Orleans, a Bogdan Bogdanović se istakao jer je sa klupe ubacio 24 poena. Bio je to drugi "vezani" trijumf Sakramenta, 18. ove sezone i pred kraj kalendarske 2018. postavio ga je na sedmo mesto tabele Zapada, ispred prošlosezonskog učesnika finala konferencije - Hjustona.

U osvrtu na urađeno, Kingsi mogu biti i te kako zadovoljni i ohrabreni. To dokazuju igre, učinak, ali i istorija, koja kaže da će  Sakramento prvi put od sezone 2004/05 dočekati Novu godinu sa pozitivnim skorom!

Bilo je to pretposlednje učešće Kingsa u plej-ofu i poslednja zima Peđe Stojakovića u dresu "kraljeva", jer je naredne otišao u Indijanu. Vlade Divac je te sezone već igrao za Lejkerse, Kris Veber je u februaru 2005. otišao u Filadelfiju, a u istom periodu glavni grad Kalifornije napustio je i Dag Kristi, prešavši u Orlando...

Iako je Srbiji najdraža NBA ekipa i u sezonama 2004/05 i 2005/06 dospevala do plej-ofa (i ispadala u prvom krugu od Sijetla i San Antonija), ipak je to bio spori rastanak jednog od najboljih NBA timova koji nije osvojio šampionski prsten. Navijači u Sakramentu u međuvremenu su čuvali sećanje na slavne dane, na velike bitke sa Lejkersima i nadali se da bi "Bugi" Kazins mogao da bude lider nekog novog plej-of sastava.

Međutim, Kazins je došao i otišao, a Kingsi su ostajali van plej-ofa i daleko od pažnje većine ljubitelja NBA lige. Sve do ove godine.

Poletna ekipa Dejva Jergera, vođena "motorom" Dearonom Foksom, šuterom Badijem Hildom i važnim srpskim tandemom Bogdan Bogdanović - Nemanja Bjelica već je premašila očekivanja i probudila davno zaboravljene plej-of nade svojih bučnih navijača.

Upitan za pozitivan učinak svog tima na kraju godine, Jerger je odgovorio sa velikim osmehom.

"To je fantastično! Ovi momci ulažu veliki trud. Takođe, to je i ukras za čitavu organizaciju, kao i pokazatelj smera u kojem se krećemo", rekao je on.

U večeri u kojoj su Kingsi opet nadoknadili veliki nadoknadili minus (od čak 19 poena razlike!), Badi Hild ubacio je 28 poena protiv svog bivšeg tima i potom govorio o navijačima, koji su stvorili zaglušujuću atmosferu.

"Oni rade sjajan posao, dolaze ovde svake večeri, pružaju podršku... Dugujemo im nešto posebno. Naš glavni cilj je da pokušamo da se plasiramo u plej-of. Oni toliko 'polude' tokom utakmice, da ne mogu da dočekam da vidim koliko luđi mogu da postanu", izjavio je bek Kingsa.

Do kraja godine, Kingsi će gostovati Klipersima u četvrtak, zatim će u petak dočekati Lejkerse, sa kojima će se sresti i poslednjeg dana u godini - 31. decembra.

Pre početka sezone, prognozeri su Sakramentu u još jednoj godini "rebildinga" predviđali manje od 30 pobeda. Međutim, na zadovoljstvo svih na severu Kalifornije, ta prognoza je promenjena i pre zime. Na bolje!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC