• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bugari kupuju Telekom Albanija!

Autor mondo.rs

Vlasnik bugarske telekomunikacione kompanije Vivacom, Spas Rusev, pobedio je na tenderu za kupovinu Telekoma Albanija, izvestila je albanska televizija Top kanal (Top Channel).

 Bugari kupuju Telekom Albanija!    Izvor: Mondo/Goran Sivački

Ilustracija
Izvor: Mondo/Goran Sivački



"Dojče Telekom, vlasnik Telekoma Albanije, u završnoj je fazi postupka prodaje svog albanskog ogranka bugarskom  Vivacomu", objavila je ta albanska tv kuća, čiju su informaciju preneli i bugarski portali.

Najveći akcionar Vivacoma, Spas Rusev, nije dao nikakvu izjavu ovim povodom, a Elvin Guri, albanski investitor koji već 20 godina živi u Bugarskoj i koji radi zajedno sa Rusevom, rekao je da ne može otkriti bilo kakve detalje, ali da mu se sviđa ideja o ulaganju u svoju zemlju nakon toliko godina, dodaje tv Top kanal.

Vivacom je najveća telekomunikaciona kompanija u Bugarskoj, koja je 2017. godine ostvarila prihod od 455 miliona evra i dobit od 165 miliona.


Odluka Dojče Telekoma o prodaji albanskog ogranka, kako prenose regionalni portali, doneta je nakon smanjenja dobiti zbog malog tržišta i drugih problema vezanih za poslovnu klimu.

Dodaju da postoji rizik da će zbog prodaje 400 zaposlenih izgubiti posao, zbog čega je sindikat zatražio od vlade da pripremi strategiju za njihovo zapošljavanje pre realizacije kupoprodajnog ugovora.

Na tenderu za kupovinu Telekoma Albanija učestvovao je i Telekom Srbija, koji je dao ponudu od 60 miliona evra.

Albanski mediji su početkom oktobra preneli stav vlade u Tirani da, iako je sa 60 miliona evra dao najpovoljniju ponudu za kupovinu, Telekom Srbija nije prihvatljiv za albansku vladu zbog "mogućih reakcija političke prirode".

"Srpska preduzeća su dobrodošla u Albaniju, ali ne i u strateškom sektoru poput telekomunikacija", izjavio je tada albanski premijer Edi Rama, reagujući na ponudu Srbije za kupovinu Telekoma Albanija.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE