• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kondić: Borac m:tel da postane "kultura življenja"

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Novi predsjednik Rukometnog kluba Borac m:tel Saša Kondić u intervju za MONDO govorio o planovima i načinima da se "Velikan iz Gospodske" vrati na mjesto koje mu po tradiciji i renomeu u našim okvirima i pripada.

 Saša Kondić za MONDO: RK Borac m:tel da postane "kultura življenja" Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Saša Kondić novi je predsjednik Upravnog odbora RK Borac m:tel umjesto Milana Radovića, koji je sredinom novembra podnio ostavku na tu funkciju.

Pored novog prvog čovjeka banjalučkog kluba, novi saziv Upravnog odbora dobio je i četiri nova člana (dr Vlado Đajić, Goran Selak, Željko Šušak i Vedran Škoro), koji bi trebali da doprinesu daljem razvoju crveno-plavih pod uslovom da mandati budu verifikovani na narednoj sjednici Skupštine kluba, koja bi trebalo da bude održana krajem januara 2019. godine.

"Sama funkcija predsjednika je pro forme jer smo mi jedan tim i prvi zadatak nam je priprema za osminu finala Čelendž kupa protiv litvanske Švijese. Moramo da osiguramo svu 'logistiku' koja je potrebna, ali tu nećemo da stanemo. Proširili smo upravu, sad nas je devet, ali ići ćemo na 13. Dobili smo nove članove Dr Vladu Đajića, Gorana Selaka, Željka Šuška i Vedrana Škoru", rekao je Kondić na početku razgovora za naš portal.

Branković: Rekonstukcija rukovodstva Borca m:tel

A do logistike, (čitaj novca) u ovim teškim vremenima se sve teže dolazi. U septembru je poslije donacije Vlade RS od 100.000 KM, klupsko rukovodstvo izjavilo da će to biti dovoljno do kraja sezone, ali su rezultati u Čelendž kupu i plasman u osminu finala dodatno zakomplikovali situaciju.

"Obavili smo u proteklih mjesec dana razgovore sa novim potencijalnim sponzorima i već smo neke stvari dogovorili koje će biti realizovane početkom 2019. godine. Naravno, obratićemo se svakako i predsjednici i Vladi Republike Srpske, ali i Vijeću ministara BiH s obzirom da smo jedini klub iz BiH u ovoj fazi takmičenja", rekao je Kondić i dodao da donacija od sto hiljada KM od Vlade RS više nije dovoljna.

"Sama organizacija utakmice u Viljnusu za nas iznosi oko tridesetak hiljada KM. Danas smo na UO dogovorili da u januaru napravimo i jednu manifestaciju, koja neće biti klasično donatorsko veče, pod nazivom 'Borac jednako Evropa' ili nešto slično da omogućimo ljudima da pomognu klub jer je Borac simbol Banjaluke i Srpske. Banjaluka je uvijek bila poznata po boksu i rukometu. Evropski rezultat ćemo pokušati da iskoristimo da nam institucije pomognu više nego što je bio slučaj dosad iako smo se i danas zahvalili Miloradu Dodiku, Željki Cvijanović i gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću što su nam pomogli u 2018. godini. Pazite, bez pomoći institucija nijedan klub ne može da funkcioniše pa ni RK Borac. Takođe i svim sponzorima i prijateljima kluba, ali i rukometašima koji su iznijeli ovo sve na svojim leđima. Vjerujem da ćemo uspjeti da se plasiramo u četvrtfinale Čelendž kupa".

Prema njegovim riječima, igrači na terenu su pokazali pravac Borca m:tel, koji je za 10 dana zabilježio pet pobjeda i jesenji dio Premijer lige BiH okončao na trećem mjestu sa realnim šansama za titulu. Takođe "u igri" je i za odbranu pehara Kupa BiH i plasman među osam najboljih u EHF čelendž kupu.

"Idemo na odbranu trofeja u Kupu BiH i napadamo titulu u prvenstvu i što bolji plasman u EHF Čelendž kupu. Što se tiče kadrovskih rješenja, zasad nema ništa, osim što ćemo dodatno upotpuniti upravu sa nekoliko ljudi i moguće imenovati sportskog direktora. Vjerujem da ova uprava može da omogući momcima da na terenu ostvare ove ciljeve".

Kondić je pomenuo i stari problem sa dvoranom za treninge i otkrio način na koji bi Borac m:tel mogao da ga riješi.

"Rukovodstvo se takođe okreće i novoj dvorani za treninge i u razgovorima smo sa gradom da nam dodijeli lokaciju, a mi da pokušamo da pronađemo način da to isfinansiramo. Uspjeli smo da poslije 12 ili 13 godina uknjižimo i određenu imovinu RK Borac, dobili smo rješenja koja nam daju finansijski osnov da se obratimo bankama za eventualni kredit za priču oko dvorane. To nam je prijeko potrebno jer su naši rukometaši putovali u Čelinac na treninge često i bez uslova, pa im nije bilo lako ostvariti ovakav rezultat".

Izvor: MONDOVedran Ševčuk

Na pitanje o kojim prostorijama je riječ, Kondić je odgovorio:

"Tamo gdje se nalazi 'Mektir' pab. Dobili smo rješenje od imovinsko-pravne uprave da se tih 250 kvadratnih metara uknjiži na Rukometni klub Borac. Mi ćemo sada naplaćivati kiriju. Prije dvije godine sam došao u upravu i vidio sam da se taj predmet ne rješava 12 ili više godina iz nekog razloga. Angažovao sam se na tom pitanju i uspio da ostvarim. Kad bude odluka pravosnažna, to nam daje određenu vrijednost da kroz 'kolateral' razvijamo priču o dvorani, koja je potrebna i gradu, a ne samo Borcu".

Uspjeh Borca m:tel iziskuje dodatnu podršku

Dodao je i da je sjednici UO Borca prisustvovala i nova ministarka porodice, omladine i sporta u Vladi RS Sonja Davidović, kojoj se posebno zahvalio na podršci i za koju vjeruje da će dati podršku i dugo očekivanom Zakonu o sportu RS.

"Ono što je jako bitno, nova ministarka je obećala podršku u skladu sa mogućnostima ministarstva. Kratko smo se danas dotakli teme Zakona o sportu i načelno dobili njenu podršku. Naredni sastanak poslije praznika će biti na tu temu i vjerujem da bi novi zakon riješio mnoge probleme koji koče razvoj sporta u RS. Nova ministarka je dala podršku svim našim idejama i vjerujem da ćemo s njom imati daleko bolju saradnju nego sa njenom prethodnicom. Takođe očekujem veliku podršku i od Igora Radojičića, gradonačnika Banjaluke jer je Borac najbolji promoter grada i RS u rukometnoj Evropi. A Borac je ponoviću još jednom, simbol grada Banjaluke i ova uprava može da vrati klub na staze stare slave".

Na tom putu će crveno-plavima biti potrebna pomoć i navijača, koji bi trebali u što većem broju da posjećuju sve utakmice rukometaša crveno-plavih.

"Ne želimo samo da vratimo navijače u dvoranu 'Borik' već da utakmice budu dio kulture življenja svih Banjalučana", zaključio je novoizabrani predsjednik RK Borac m:tel.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sarkozić

Odlično rečeno...samo da se sad svi zajedno potrudimo da se to i ostvari.... sretno novoj upravi....

Tommy Gavin

@Sarkozić Da, da - profesionalnom sportskom klubu stotine hiljada maraka, a trudnice, radnike i penzionere ko i zašto ye be!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC