• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Janković zvanično u Kozari

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Igor Janković vratio se na klupu prvoligaša Srpske iz Gradiške i potpisao dvogodišnji ugovor.

 Igor Janković trener FK Kozara Gradiška 2018. Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Igor Janković vratio se kući, kako je MONDO i najavio prije sedam dana.

Mladi, 37-godišnji stručnjak potpisao je dvogodišnji ugovor sa Kozarom iz Gradiške, tako da se vratio na kormilo kluba gdje je načinio prve korake u trenerskoj karijeri.

Po odlasku iz Kozare, radio je u stručnom štabu reprezentacije BiH, gdje je bio pomoćnik selektora Mehmeda Baždarevića, dok je kasnije samostalno trenirao banjalučki Borac, gdje je bio i na čelu sportskog sektora, a zatim i Tekstilac iz Dervente, čiju klupu je napustio u oktobru.

"Vraćam se u svoj klub, gdje sam postigao najveće rezultate. Bili smo pionirski i kadetski prvaci BiH, a sa prvom ekipom radio sam dvije-tri godine. U tom periodu veliki broj mladih igrača napravio je iskorake u karijeri, poput Gorana Zakarića, Ognjena Ožegovića, Dejana Maksimovića... Klub ima jasnu viziju, da afirmiše mlade igrače. Omladinski pogon radi zaista dobro, pa ćemo nastojati da kroz njihov rad u seniorskom timu dođemo do pozicije da živimo od transfera", rekao je Janković za MONDO nakon preuzimanja Kozare.

Posebno se osvrnuo na ljude koji trenutno rade u klubu.

"Zaista je dobra ekipa u klubu. Uprava čime mladi ljudi, a ono što je najvažnije je da su to ljudi iz fudbala, većinom nekadašnji igrači, tako da smo se veoma brzo dogovorili. Ovo je jedna zdrava priča, sa ljudima koji žele napredak. U narednom periodu biće mnogo toga urađeno na infrastrukturi, tako da će uslovi za rad biti još bolji. Želimo da vratimo Kozaru tamo gdje joj je mjesto, a to je sami vrh fudbala Srpske", poručio je.

Kozara je ranije igrala Premijer ligu BiH, a iako to sada nije prvenstveni cilj ekipe sa Save, sigurno da u Gradišci žele jednog dana da se vrate u bh. elitu.

PRELAZNI ROK

Siniša Radoja jedini je igrač kojem je ove zime istekao ugovor. "Ostali za sada ostaju, a sigurno da će biti i pojačanja. Dovodićemo mlade igrače kako bismo napredovali, razvijati ih i sigurno da će i klub i oni imati korist od toga", rekao je Janković.

"Premijer liga je sigurno magnet za mlade. Kozara je klub koji je iznjedrio veliki broj igrača koji nastupaju u reprezentacijama, ostvarivao je brojne transfere, tako da je primarni cilj okrenuti se mladim igračima. Za sada je cilj Liga za prvaka u Prvoj ligi RS, ali sigurno će Kozara tražiti svoje mjesto i u Premijer ligi. Možda ne ove godine, ali ako bude prostora i ako nam se u doglednom periodu ukaže šansa, svakako da ćemo nastojati da je iskoristimo", zaključio je novi trener Kozare, koji je na ovoj poziciji zamijenio Vuleta Trivunovića.

Do kraja tekuće sedmice trebalo bi da bude poznat datum početka priprema fudbalera Kozare za drugi dio sezone u Prvoj ligi Republike Srpske, a kompletan zimski trenažni proces vjerovatno će biti odrađen u Gradišci.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC