• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić: Pokazati reakciju i zaustaviti Ljubičića

Autori mondo.ba Autori Zoran Pajčin

Igosi u 13. kolu regionalne lige dočekuju Cibonu koju predvodi njihov bivši plejmejker Marko Ljubičić. Njega će morati da zaustave ako žele da se na tabeli izjednače sa timom iz Zagreba.

 Dragan Nikolić pred meč Igokea Cibona Izvor: MN PRESS

Posljednje kolo ABA lige u 2018. godini u Laktašima će otvoriti Igokea i Cibona.

Oba tima nisu na omjeru i dijelu tabele koje su priželjkivali na početku sezone. Igosi četiri trijumfa i osam poraza sa još četiri tima dijele posljednje mjesto na tabeli, dok su Vukovi od njih bolji samo za jednu pobjedu.

Takav ishod u dosadašnjem dijelu takmičenja nije zadovoljio čelnike tima iz Laktaša koji su nakon Nenada Trajkovića i Žarka Milakovića na mjesto šefa struke imenovali Dragana Nikolića kojem će duel protiv Cibone biti prvi na klupi Igokee.

Nikolić smatra da sada svi očekuju određenu reakciju, prevashodno igrača, nakon imenovanja trećeg trenera nakon samo dvanaest utakmica.

"Nema tu specijalnih tajni, ekipe se poznaju. Gledao sam Igokeu, i moram da kažem da nam je potrebna timska hemija, borbenost, ako želimo pobjedu. Najveću pažnju zaslužuje Ljubičić koji je eksplodirao u Ciboni, igra najbolju sezonu u karijeri i sazrio je kao plejmejker i lider. Defanzivno su dosta čvrsti, imaju etiku na tom dijelu terena. U napadu imaju precizne kretnje i određeni kvalitet u tranziciji. Dobro su ukomponovan tim", rekao je trener Igokee.

Brojem pobjeda u Ciboni nisu toliko nezadovljni, koliko su bili sa onim što su pružali Amerikanci Džonandre Džeferson i Bredli Reli-Ros sa kojima je ove sedmice raskinuta saradnja, a kao navedena želja da se mladim igračima oslobodi prostor.

Srpski stručnjak smatra da ova promjena u sastavu neće mnogo uticati na igru Cibone, koja zavisi od njihovog prvog plejmejkera Marka Ljubičića koji je prošle sezone nastupao u dresu Igokee.

"Prva stvar je da se zatvori Ljubičić i mislim da bismo trebali imati prednost u skoku, iako se to do sada nije pokazalo protiv Cibone. Važno je biti i bolji u tranziciji, doći do lakih poena. Ali, ponovaljam, igrači trebaju pokazati reakciju", dodao je Nikolić.

Robert Rikić smatra da je Cibona iskusan tim sa igračima koji znaju preuzeti odgovornost.

"Međutim, mi takođe imamo kvaitet i moramo ići na pobjedu. Moramo odigrati pametno, agresivno ako želimo da trijumfijemo. Dobro ih poznajemo i znamo šta da očekujemo. Oni su imali odrećenih promjena u timu ali to neće bitno uticati na njihovu igru", ističe centar Igokee.

Duel u Laktašima igra se u petak od 18 časova uz direktan prenos na TV Arena sport.

ABA LIGA - 13. KOLO:

u petak

Igokea - Cibona 18.00
FMP - Mega 20.00

u subotu

Olimpija - Partizan 17.00
Cedevita - Zadar 19.00
Mornar - Krka 21.00

u nedjelju

Crvena zvezda mts - Budućnost 19.00

TABELA: Zvezda 12-0, Cedevita 8-4, Budućnost 8-4, Mega 8-4, Partizan 6-6, FMP 5-7, Cibona 5-7, Olimpija 4-8, Zadar 4-8, Igokea 4-8, Mornar 4-8, Krka 4-8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC