• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olimpijakos naleteo na "minu"

Autor mondo.rs

Darušafaka iznenadila nekadašnjeg šampiona Evrope i tako prekinula seriju od čak 12 poraza.

Turska Darušafaka počela je Evroligu 2018/19 porazom od Reala u Madridu, a onda na svom parketu savladala Budućnost i došla do 50 odsto uspešnosti u elitnom takmičenju.

Usledila je katastrofalna serija od čak 12 poraza, skor prošlosezonskog osvajača Evrokupa pao je na 1-13, a pred meč protiv Olimpijakosa u okviru 15. kola malo ko je verovao da će doći do zaokreta.

Međutim, Darušafaka je vodila i sa 19 poena razlike, da bi u završnici zaustavila očajnički nalet crveno-belih i slavila rezultatom 79:75 (24:12, 18:19, 18:22, 19:22).

Olimpijakos će tako ući u novu godinu kao peti na tabeli, sa skorom 9-6.

Toni Daglas, koji je pre tačno godinu dana stigao u Efes i sa tom ekipom debitovao u Evroligi, bio je najbolji kod domaćina sa 19 poena, četiri skoka, devet asistencija i pet ukradenih lopti. Letonac Žanis Peiners pratio ga je sa 16 poena i devet skokova.

Jedini raspoložen za igru u taboru Pirejaca bio je Peinersov zemljak, Janis Strelnieks (15p, 5sk, 3as), dok je Nikola Milutinov za 26 minuta zabeležio šest poena (šut iz igre 2/8, slobodna bacanja 2/3), devet skokova i dve blokade.

MVP prethodnog kola, Vasilis Spanulis, ubacio je samo sedam poena, a Jorgos Printezis 10, od toga sedam u poslednjih sedam minuta.

Olimpijakos je nakon rekordnih 58:39 (25. minut) napravio seriju od 14:2 i na kraju treće četvrtine smanjio na 60:53, čime je vratio neizvesnost u naizgled rešenu utakmicu.

Darušafaka se trojkom uz dodatno bacanje Peinersa opet "odlepila" - 72:60, šest minuta pre kraja - a Olimpijakosova serija 9:0 bila je poslednji, neuspeli trzaj, pošto je Daglas sa sedam poena u poslednja dva minuta otklonio sve dileme i "overio" zasluženu pobedu Darušafake.

Himki je na svom parketu relativno glatko izgubio od Baskonije (77:85), što mu je četvrti poraz u šest mečeva odigranih bez povređenog Alekseja Šveda, najboljeg strelca Evrolige.

Baskonija (7-8) se time umešala u borbu za Top 8, dok je tim odličnog Stefana Markovića sa 5-10 u značajnom, ali ne i nenadoknadivom zaostatku.

Nekadašnji reprezentativac Srbije bio je među najboljima u Himkiju sa 14 poena, četiri skoka i šest asistencija, uz odlične procente šuta (3/4 za dva, 2/3 za tri i 2/2 slobodna bacanja).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC