• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čekali su 4 godine na Bogdana: Znao sam da ulazi!

Autor mondo.rs

Navijači Sakramenta gotovo da su zaboravili kako izgleda radost zbog pobede "uz zvuk sirene". Bogdanović ih je podsetio na to.

Sakramento je na ovo čekao od februara 2015. godine!

"Clutch" trojka Bogdana Bogdanovića uz zvuk sirene, kojom je naš as srušio Los Anđeles Lejkerse, prvi je direktan koš Sakramento Kingsa za pobedu posle skoro četiri godine.

Od kada je 8. februara 2015. sada već bivši "kralj", Demarkus Kazins, "ubo" za trijumf nad Finiks Sansima, navijači Kingsa nisu osetili radost koju donosi šut za pobedu u poslednjem napadu.

Čekanje je, i to protiv jednog od najomraženijih timova, okončao srpski bek, koji je bio izbor trenera Dejva Jergera na tajm-autu.



Bogdanović je na četiri sekunde pre kraja dobio loptu i pogodio "step back" trojku preko ruke 213 centimetara visokog Tajsona Čendlera, čiji raspon ruku iznosi 221 centimetar.

"Dugo sam radio na tom šutu. Mislim da ništa ne dolazi sa srećom, već sa posvećenošću. To je stvar sa treninga, dva driblinga, 'step bek', pa šut... Nekad uđe, nekad ne, ali čim sam izbacio loptu znao sam da ulazi", rekao je Bogdanović, koji je izazvao nesnosnu buku u nekada najglasnijoj dvorani u NBA.

Bivši bek Partizana i Fenerbahčea rekao je da se ne seća slavlja sa saigračima.

"Imao sam mnogo sličnih šuteva u Evropi, ovo mi je prvi u NBA i nadam se da će ih biti još", rekao je 26-godišnji Beograđanin, kom je lokalni "Sacramento Bee" posvetio i naslov u izveštaju sa meča:

"Kako je Bogdan Bogdanović protiv Lejkersa pokazao da je igrač za velike utakmice".

Trećom pobedom u nizu kod kuće, svaki put vraćajući se iz dvocifrenog zaostatka, Kingsi su stigli do skora 19-16 i ostali na deobi 8. mesta na Zapadu sa San Antonio Sparsima - inače, poslednjom ekipom koja je tri puta uzastopno gubila sa deset i više poena razlike i stizala do pobede na kraju.

Nemanja Bjelica takođe je bio impresivan: 18 poena, 6 skokova, 3 asistencije.

Sakramento je najefikasniji tim lige u poslednjoj četvrtni sa prosekom od 29,6 poena, "kraljevi" su Lejkersima ubacili 33 u poslednjih 12 minuta, s tim da je na 6:44 do kraja tim iz Los Anđelesa imao čak 15 poena prednosti.

Bogdanović je u tih nepunih sedam minuta postigao 12 od 23 poena.

Pogledajte dramatičnu završnicu iz "Game 1" centra, kao i najbolje Bogdanovićeve i Bjeličine poteze.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC