• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Stara dama" iz VAR sobe vidjela tri boda

Autor mondo.ba

Juventus završio godinu pobjedom protiv Sampdorije, kojoj je poništen pogodak u 92. minutu nakon intervencije iz VAR sobe.

Poslije šest utakmica bez poraza Sampdorija je odigrala još jedan dobar meč, ali je protiv Juventusa u Torinu ipak položila oružje.

„Stara dama“ je u slavila rezultatom 2:1 u izuzetnom uzbudljivom meču, u kojem su viđena dva penala, a sudija Paolo Valeri tri puta morao da koristi VAR, posljednji put u 92. minutu!

Rikardo Saponara, momak koji je donio Sampdoriji  bod protiv Lacija pogotkom u 99. minutu utakmice protiv Lacija, zatresao je mrežu Juventusa u drugom minutu sudijske nadoknade, ali je radost gostujućih navijača kratko trajala.

Valeri je poništio pogodak zbog ofsajda Saponare i Juve je stigao do sva tri boda, iako su gosti bar u prvom dijelu utakmice bili ravnopravan, pa i bolji rival.

Juventus – Sampdorija 2:1 (1:1)

Masilimiljano Alegri nije ponovio grešku iz prošle utakmice protiv Atalante, kada je Kristijana Ronalda i Miralema Pjanića ostavio na klupi, da bi Portugalac kasnije u finišu meča morao da spašava Juventus prvog poraza.

Ovog puta obojica su počeli meč, a Ronaldo je nakon manje od dvije minute doveo Juventus u vođstvo pogotkom u suprotan ugao poslije dodavanja Paola Dibale.

Osim njih dvojice, u špicu je igrao i Mario Mandžukić, međutim, veći dio prvog poluvremena pripao je Sampdoriji koja je imala inicijativu, pogotovo poslije izjednačujućeg pogotka.

Do njega su gosti stigli u 33. minutu uz malo sreće, pošto je sudija Paolo Valeri poslije pregledanja video snimka zaključio da je Emre Džan namjerno igrao rukom.

Siguran realizator jedanaesterca za 1:1 bio je Paolo Kvaljarela. Kapiten gostiju tako je postigao gol na devetoj utakmici zaredom , što je posljednji put uspjelo Davidu Trezegeu 2005. godine.

Jednu od rijetkih prilika u prvom poluvrmenu za Juventus imao je Kjelini u sudijskoj nadoknadi, ali u nastavku viđena je prava ofanziva na gol Aduera.

Pokušavao je Matuidi, potom je Ronaldo zatresao i prečku, a onda konačno i mrežu.

Doduše, moraa je Portugalac da sačeka da Valeri potvrdi svoju odluku da dosudi jedanaesterac, nakon što je lopta pogodila u ruku jednog igrača Sampdorije.

U sličnoj situaciji kao kod penala za Sampdoriju, Valeri je postupio isto, a Ronaldo je udarcem po sredini gola zatresao mrežu za 2:1 i trijumf Juventusa na isteku 2018. godine.

Izostala je reakcija fudbalera iz Đenove, sve do sudijske nadoknade kada su u posljedjem pokušaju i stigli do pogotka, ali je on poništen zbog ofsajda.  

Serija A, 19. kolo:

Juventus – Sampdorija 2:1 (1:1)
/Ronaldo 2, 65 penal – Kvaljarela 33/

Kjevo – Frozinone (15.00)
Empoli – Inter
Đenova – Fiorentina
Lacio – Torino
Parma – Roma
Sasuolo – Atalanta
Udineze – Kaljari
Napoli – Bolonja (18.00)
Milan – SPAL (20.30)

Tabela: Juventus (+1) 53,Napoli 41, Inter 36, Lacio 31, Sampdorija (+1) 29, Milan 28, Roma 27, Torino 26, Atalanta 25, Fiorentina 25, Sasuolo 25, Parma 25, Kaljari 20, Đenova 19, SPAL 17, Empoli 16, Udineze 15, Bolonja 13, Frozinone 10, Kjevo5*

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC