• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampion pobijedio!

Autor mondo.rs

Poslije tri poraza u posljednja četiri susreta, sve što je "građanima" bilo potrebno je susret sa Sautemptonom.

Šampion ulazi u Novu godinu na drugoj poziciji i sa sedam bodova zaostatka za neporaženim Liverpulom.

Sve što je poslije tri poraza u poslednja četiri kola Premijer lige bilo potrebno ekipi menadžera Pepa Gvardiole jeste utakmica sa Sautemptonom, koji je savladan četiri puta uzastopno uz gol-razliku 12:2.

Petu, fudbaleri Mančester sitija zabilježili su ove nedjelje popodne u posljednjoj utakmici u 2018. godini, ujedno posljednjoj pred "meč sezone" - derbi sa "redsima" 3. januara na "Etihadu".

Na "Sent Merizu", u 20. kolu - 1:3 (1:3).

Ranije u toku dana, Čelsi je zabeležio važnu pobedu, baš kao i Liverpul dan ranije u impresivnoj predstavi protiv Arsenala. Ovog vikenda bio je "red" na Totenhemu da padne, pa se Gvardiolin sastav vratio na drugu poziciju pred meč koji niko neće željeti da propusti.

U istom terminu, fudbaleri Barnlija zabeležili su dugo čekanu pobjedu, kojom su sustigli Sautempton na pozicijama odmah iznad crte. U duelu klubova istih boja, lošiji su bili bordo-plavi iz Londona.

Na "Turf muru" nadigran je Vest Hem - 2:0 (2:0).

Golove su postigli Kris Vud u 15. i Dvajt Meknil u 34. minutu.

Sautempton: Mekarti - Ramzi, Stivens, Bednarek, Target - Hejbjerg, Romeu, Lemina, Vard-Prouz, Eliunusi - Ostin.

Mančester siti: Ederson - Danilo, Kompani, Laport, Zinčenko - Bernardo Silva, Fernandinjo, David Silva, Mahrez, Sterling - Aguero.

* pročitajte sve rezultate, strelce i tabelu *

Tabela:

1. Liverpul 17-3-0 (48:8) 54

2. Totenhem 15-0-5 (43:21) 45

3. Man. siti 14-2-3 (51:15) 44

4. Čelsi 13-4-3 (38:16) 43

5. Arsenal 11-5-4 (42:30) 38

6. Man. junajted 9-5-5 (37:31) 32

Sa loptom u nogama od prvog zvižduka sudije Pola Tirnija, gosti su poveli već u 10. minutu poslije akcije trojice ljevonogih fudbalera na desnoj strani terena. Bernardo Silva i Rijad Mahrez odigrali su brz dupli pas poslije kog je jedan Silva sa gol-crte asistirao drugom Silvi za vođstvo.

David je, lijevom nogom naravno, samo proslijedio loptu u mrežu iza leđa Aleksa Mekartija.

Ovaj pogodak nije "isjekao" domaće, naprotiv, oni su zaigrali znatno bolje u nastavku utakmice, preuzeli inicijativu i par puta unervozili Edersona, prije nego su visokim presingom kaznili nesigurnu posljednju liniju Sitija i surovo kaznili izgubljenu loptu malo korišćenog beka, Oleksandra Zinčenka.

Uporni vezista Pjer-Emil Hejbjerg oduzeo je loptu Ukrajincu na 30-ak metara od gola i zatrčao na Vensana Kompanija i Ajmerika Laporta, koji u povlačenju nisu očekivali da će Danac opaliti svom snagom sa ivice šesnaesterca i "ubiti" pauka iznad glave reprezentativca Brazila.

Igrao se 37. minut.

Zinčenko je čekao na šansu u Premijer ligi od 1. decembra kada je odigrao 53 minuta u pobjedi nad Bornmutom (3:1), što mu je bio drugi nastup u ligi ove sezone poslije avgustovskih 90 minuta u pobjedi nad Brajtonom (2:0).

Bio je te sreće da Džejms Vard-Prouz samo osam minuta kasnije nespretno pošalje loptu u pogrešnu mrežu i vrati goste u vođstvo u jeku inicijative prema njihovom golu, što nije bio posljednji pogodak u prvom poluvremenu, jer je Zinčenko u trećem minutu nadoknade zabilježio i asistenciju za pogodak Serhija Aguera iz srca šesnaesterca.

Austrijski stručnjak Rafl Hazenhitl napravio je tri izmjene u kratkom razmaku početkom drugog poluvremena, ali nije uspio da ugrozi vođstvo favorita, koji je do kraja utakmice manje-više rutinski odrađivao posao za 15. pobjedu u sezoni, ali tek šestu na gostovanjima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC