• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bojkot ili zamisli trenera: Bogdan bez prilike za šut!

Autor mondo.rs

Posle "clutch" trojke za pobedu nad istim rivalom i 19 poena za 17 minuta u drugoj i trećoj četvrtini, Bogdanović nije došao na red da šutne u poslednjoj četvrtini "revanša" sa Lejkersima, koju je Bjelica odgledao sa klupe.

Sakramento Kingsi u razmaku od tri dana pobedili su Los Anđeles Lejkerse u utakmici u kojoj su gubili 15 razlike na 6:44 do kraja i izgubili drugu u kojoj su vodili sedam na 4:30 do poslednje sirene.

Bogdan Bogdanović preduhitrio je poslednju sirenu tog 27. decembra trojkom preko ruke Tajsona Čendlera za erupciju oduševljenja u "Game 1" centru i pobedu od 117:116, o kojoj se pričalo naredna 72 sata, sve do početka "revanša" u Stejpls centru".

Srpski šuter ušao je u igru te večeri na sedam minuta do kraja sa 11 ubačenih poena i lošim procentom šuta, ali je brzo pronašao ritam i pokrenuo petorku u kojoj je važnu rolu imao i Nemanja Bjelica. Bogdanović je ubacio trojku, pa tri vezana šuta za dva, uz rampu Brendonu Ingramu, pre nego je u akciji nacrtanoj po želji trenera Dejva Jergera dobio loptu od Bjelice iz auta na 4,3 sekunde do kraja i nezaboravan "kambek" kompletirao "step back" trojkom iz driblinga.

"IGRAČ ZA VELIKE UTAKMICE" STATIRAO



U seriji 28:12, kojom su "kraljevi" za manje od sedam minuta napravili 16 razlike, Bogdanović je ubacio 12 poena uz šut 5/7 iz igre i 1/1 kada je bilo najvažnije.

U istom periodu, pored dva skoka u odbrani i dve asistencije, podelio je i dobio jednu rampu, dok je ostatak spoljne linije Sakramenta imao četvrtinu za zaborav: Dearon Foks, Badi Hild i Džastin Džekson ubacili su skupa tri od 13 šuteva u poslednjoj deonici završenoj rezultatom 33:21.

Bogdanović je taj susret završio sa 23 poena, posle čega je trener Jerger konstatovao da se radi o igraču za velike utakmice, sa čime se u komentaru složio i reporter lista "Sacramento Bee".

VIDEO: BOGDANOVIH 21

Divizijski rivali sastali su se ponovo tri večeri kasnije u El-Eju, u utakmici u kojoj su Lejkersi serijom 18:4 u poslednja četiri i po minuta uzvratili svom snagom i, ponovo bez povređenog Lebrona Džejmsa, zabeležili pobedu od 121:114.

U deonici završenoj 29:18, Jerger nije uvodio Bjelicu u igru, dok Bogdanović nije stigao na red da šutne za celih devet minuta na parketu (!?). Priliku da "proba" dobio je tek na 26 sekundi do kraja kada je uveliko bilo sedam razlike.

Bogdan je promašio prvi šut od treće četvrtine u kojoj je za devet minuta ubacio 12 poena i pogodio pet od sedam pokušaja iz igre, računajući i "step back" trojku u poslednjoj akciji za 92:96. Ako bismo dodali i njegov učinak iz druge četvrtine, u kojoj je pogodio tri od pet šuteva za sedam poena, jasno je bilo da se radi o "najvrelijem" košarkašu u dvorani na ulasku u poslednju četvrtinu.

Zbirno, Bogdanović je pogodio osam od 12 u drugoj i trećoj četvrtini, ubacio 19 poena za 17 minuta, a imao je i zavidan plus/minus rejting u tom periodu.

Međutim, od naredna 23 šuta ekipe od kojih je ubačeno samo osam (33%), Bogdanovićevih je bilo - nijedan!

BJELICA ZA 22 MINUTA DO "PLUS 14", PA...


Vili Koli-Stajn uspevao je jedno vreme sa šest defanzivnih, jednim ofanzivnim skokom i četiri poena da drži ručnu kočnicu zategnutu, ali kada su se rastrčali Kajl Kuzma i Brendom Ingram, popustio je i "otpor" centra Sakramenta, pa su kola nezadrživo krenula u provaliju.

Foks je pogodio prvi i poslednji šut u četvrtini, kada je utakmica već bila rešena, a u međuvremenu šutirao je 2/6, Hild pogodio u drugom napadu Kingsa u četvrtini i od narednih pet šuteva ubacio jedan, Šampert pogodio iz kontre i promašio sve tri trojke, dok Džekson nije ubacio nijedan od tri pokušaja.

Od 39. minuta, do Foksovog koša za konačnih 121:114, ovaj kvartet šutirao je zbirno 4/18 iz igre. Ako bismo "sabrali" procente iz prelomnih minuta obe utakmice, Foks, Hild, Šampert i Džekson šutirali su 7/31 u njima.

Kako se dogodilo da je "igrač za velike" utakmice, posle "clutch" trojke za pobedu nad istim rivalom i 19 postignutih poena za 17 minuta ostao bez prilike da šutne celu četvrtinu?

To je, pre svega, pitanje za trenera Jergera, koji će u prostoj statistici imati priliku da uoči i jedan nesvakidašnji podatak - za 22 minuta sa Bjelicom u igri, tokom kojih je naš as "potrošio" samo pet šuteva, a "vratio" osam poena, devet skokova, dve asistencije i ukradenu loptu, Kingsi su napravili neverovatnih 14 razlike...

...i uspeli da ih protraće.

Podsećamo, Jerger nije ni uvodio Bjelicu u igru u poslednjoj četvrtini.

LALSAC
Izvor: YouTube



Rezultati:

Orlando - Detroit 109:107
/Ogustin 26, 2 sk, 8 as - Kenard 16, 6 sk, 3 as/

Majami - Minesota 104:113
/Vejd 21, 4 sk, 5 as - Tauns 34, 18 sk, 7 as/

Toronto - Čikago 95:89
/Sikam 20, 12 sk, 4 as - Markanen 18, 10 sk/

Dalas - Oklahoma 105:103
/Dončić 25, 3 sk, 7 as - Džordž 36, 5 sk, 2 ukr/

Portland - Filadelfija 129:95
/Mekalum 35, 3 sk, 3 as - Mekonel 14, 3 sk, 2 as/

L. A. Lejkers - Sakramento 121:114
/Ingram 21, 7 sk, 9 as - Foks 26, 4 sk, 7 as/



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC