• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gde su, šta rade? Za njih nemate pojma gde igraju!

Autor mondo.rs

Nekada ste pričali o njima, a sada ih se setite samo u "dubokim" fudbalskim pričama. Znate li gde je sada Eli Babalj? Za koga nastupa Fabio Koentrao i na kojoj to poziciji? Da li i dalje fudbal igra Federiko Makeda, i za koga?

 TOP lista fudbaleri za koje ne znate gdje igraju Izvor: MN Press/Guliver/GettyImages

Koliko puta nedeljno vam se desi da se u toku priče sa prijateljima setite nekog fudbalera koga ste pre pet-deset-petnaest godina obožavali da gledate/bio vam je (ne)simpatičan/smešan ili drag, a za koga nemate pojma gde igra?

Tim povodom se MONDO prošle godine u ovo vreme setio takvih igrača, a s obzirom da vas je tekst zainteresovao - odlučili smo da sve ponovimo i kroz novi "presek".

Da se ne biste iznenadili dok "češljate" sastave timova ili da biste se jednostavno prisetili igrača koji vam na pamet nisu pali neko vreme - predstavljamo vam NJIH!

Lutali su tokom karijera, u jednom delu bili "hit" u već sledećem "promašaj", ali su iz nekog razloga ostali igrači kojih se rado setimo i razgovaramo o njima. Neka ova lista posluži kako bi se ponovo govorilo o njima kao nekada...

LUSIO (40)

Izvor: MN PRESS


Za početak jedan šok.

Da, to je Lusio koji je nekada igrao za Bajern i Inter, i ne - Lusio nije u penziji, štaviše iako je ušao u petu deceniju života i dalje mu se igra fudbal.

Ovaj štoper se činio blizu "kraja karijere" još posle transfera u Juve pre šest godina, kada nije mogao da se nametne kod Antonija Kontea, ali je od tada igrao još za pet brazilskih klubova. Posle Sao Paula, Palmeirasa, Goe i Game - na red je došao Brazilijense, za koji i danas igra.

Ovaj klub se takmiči u "Seriji D" i ima nadimak aligatori (obavezno potražite kako izgleda logo), a Lusio i dalje izgleda "dovoljno fit", iako je na licu jasno da je još devedesetih igrao fudbal.

DŽEJMI O'HARA (32)


Nekada velika nada engleskog fudbala igra za malo poznati Bilerikej Taun u šestom rangu engleskog fudbala…

Ovaj momak se borio sa Lukom Modrićem za mesto startera u timu Totenhema, bio besan na Harija Rednapa što je forsirao Hrvata - pa i Sandra, Hadlstona, Palasiosa i Dženasa - zbog čega je želeo da pobegne iz Totenhema.

I jeste, pozajmice u Portsmut i Vulverhempton, po sezona u Blekpulu i Fulamu, uz mnogo privatnih problema, razvod, depresiju...

Pauzirao je karijeru na godinu dana, a onda se vratio amaterskom fudbalu. Šteta.

GOJKO KAČAR (31)

Izvor: MN PRESS

Čuveni univerzalac srpskog fudbala veteranske dane provodi na Kipru!

Posle čak deset godina provedenih u Nemačkoj, uz kratku epizodu u Japanu zbog neslaganja sa rukovodstvom Hamburgera, Kačar je potpisao ovog leta za Anortozis, gde se uopšte nije naigrao pošto je ove jeseni skupio tek 201 minut, dok nema informacija da li je bio povređen.

Upravo to je bio čest problem tokom njegove karijere od odlaska iz Vojvodine s epitetom igrača koji može da igra "od zadnjeg veznog do špica", ali nisu se sve kockice posložile.

Nema sumnje i ove zime će se sigurno pričati o povratku u Srbiju...

ELI BABALJ (26)

Izvor: MN PRESS

Momak koji je u Zvezdu stigao kao direktna zamena za Bruna Mezengu nije se dugo zadržao na "Marakani" i od tada je imao vrlo zanimljiv fudbalski put...

Od odlaska iz Češke i "razduživanja" dresa Mlade Boleslave početkom godine bio je slobodan agent, da bi ove jeseni potpisao za indijski klub Atletiko de Kolkatu koji sa klupe predvodi legendarni fudbaler "crvenih đavola" Stiv Kopel.

Babalj je za sada odigrao tri meča, bez golgeterskog učinka, a videćemo da li će uspeti da ponovi formu koju je pokazivao u dresu Melburna pre dolaska u Crvenu zvezdu.

Zanimljivo je da je ovaj napadač, ako ne računamo nastupe u mladim timovima AZ Alkmara i Cvolea, od prvog napuštanja Australije i dolaska u Srbiju - pa sve do danas - postigao samo tri meča na takmičarskim mečevima.

FEDERIKO MAKEDA (27)

Možete li da poverujete da će za četiri meseca biti DESET godina od ONA dva gola Federika Makede za pobede Junajteda, protiv Sanderlenda i Aston Vile, zbog kojih se mislilo da će biti sledeća "velika stvar" svetskog fudbala?

Da, neverovatno je kako vreme leti...

Skoro deset godina kasnije Makeda je daleko od forme za napadača Mančester junajteda (mada ni Lukaku ne briljira ove jeseni), pa trenutno brani boje Panatinaikosa, za koji je potpisao ove jeseni i do sada se upisao u strelce pet puta.

U međuvremenu je igrao za Sampdoriju, KPR, Štutgart, Donkaster, Birmingem, Kardif, Notingem i Novaru, ali će do kraja godine biti obeležen s ONA dva gola. Nije ni to loše!

FABIO KOENTRAO (30)

Ne, nije više u Realu!

Kada smo ga gledali na Svetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoj Africi činilo se da će u godinama koje dolaze biti jedan od najboljih levih bekova na svetu, ali niti je nastavio da pruža takve partije - niti je imao sreće u karijeri...

Marselo je bio previše dobar, Žoze Murinjo je napustio klub, nije mu pomoglo ni što je odličan prijatelj Kristijana Ronalda - od ovog leta je u Rio Aveu.

U pitanju je klub u kome je ponikao i u kom ga je Benfika primetila, a koji je bio rad da ga "vrati u staro jato" posebno posle solidne prošlosezonske epizode u Sportingu iz Lisabona. Ipak, jedna stvar je potpuna novost.

U Rio Aveu igra na mestu desnog krila, iako je čitavu karijeru bio na suprotnoj strani.

HESE RODRIGEZ (25)

Da, on je i dalje u Pari sen Žermenu! (!?!)

Jedan od najbizarnijih transfera ove decenije desio se u avgustu 2016. godine kada je Unai Emeri tražio od rukovodstva Parižana da mu dovede Hesea Rodrigeza, epizodistu iz Real Madrida, za čak 30 miliona evra i...nije dugo trebalo da shvate da nema taj kvalitet.

Hese je potpisao ugovor sa Parizom na pet godina, dakle ostaju mu još dve i po, a do sada je odigrao samo 14 utakmica uz dva gola. Išao je na pozajmice u Stouk i Las Palmas, ni tamo nije naročito briljirao, a i Tomas Tuhel pokušava da ga se "reši" na sve načine, kao što je bilo sa Hatemom ben Arfom koji je sada član Rena (da li ste to znali?).

Ovih dana Hese je u centru pažnje zbog toga što je potrošio 5.000 evra kako bi SMS porukama bivšu devojku (Aurah Ruiz) izbacio iz jednog španskog rijalitija.

Da, i to ste dobro pročitali..

MARKO BORIJELO (36)


Nismo sigurni da bi i sam Borijelo "iz glave" mogao da se seti svih klubova za koje je igrao u karijeri, ali isto tako mislimo da nikada neće zaboraviti svoj poslednji angažman.

Legendarni Italijan je član španskog trećeligaša - Ibice.

Posle isteka ugovora sa italijanskim SPAL-om, Borijelo je prihvatio neobičan izazov u karijeri i rado se pridružio klubu koji je sa jednog od najpoznatijih i najluksuznijih evropskih letovališta, uz poruku da želi da menja istoriju tamošnjeg fudbala.

Ulazimo u 2019. godinu i Borijelovih golova još nema, ali videćemo da li će Andres Palop, nekadašnji golman Deportiva i sada trener Ibice, uspeti da Italijana vrati u formu.

Zanimljivo je da je na korak od Ibice bio i Antonio Kasano, ali je ipak rekao kraj.

DARIJO SRNA (36) i RAGNAR KLAVAN (33)

Izvor: MN PRESS


Kad smo kod ostrva u Sredozemnom moru - idemo malo istočnije.

Konkretno, na Sardiniju.

Baš tu veteranske dane svoje karijere provode nekadašnji kapiteni reprezentacije Hrvatske i Estonije koji su ovog leta potpisali ugovore sa Kaljarijem, klubom koji ove sezone ne "gura" sjajno u Seriji A, a čiji je roster sastavljen od već pomenutih veterana i talenata poput Nikole Barele.

Ulazimo u 2019. godinu i Borijelovih golova još nema, ali videćemo da li će Andres Palop, nekadašnji golman Deportiva i sada trener Ibice, uspeti da Italijana vrati u formu.

Kada je u pitanju Ragnar Klavan, on je sve do dolaska Jirgena Klopa bio malo poznat u svetu fudbala, ali se njegova akvizicija pokazala sasvim solidna i vredno je odradio svoju ulogu na "Enfildu", popravio imidž i zaslužio još jedan ugovor u "ligama petice".

MARKO PAVLOVSKI (24)

Izvor: MN PRESS

Najmlađi na listi nikako da nađe svoje "mesto pod Suncem".

Momak koji je bio kapiten reprezentacije Srbije do 19 godina, koja se u Litvaniji popela na "krov Evrope" od tada je bez prave konstantnosti i svake godine menja klub, a trenutno je član portugalskog drugoligaša Varzima.

U pitanju je klub koji je "napravio" Bruna Alveša i Eldera Poštigu i koji trenutno nije blizu mesta koje vodi u elitu, ali za koji Marko igra standardno ove sezone.

Ofanzivni vezista bio je strelac i jednog gola u duelu sa Portom "B" za koji je i nastupao posle odlaska iz  OFK Beograda. U karijeri je bio član i Muskrona, RNK Splita i Voždovca, za koji je retko igrao tokom prethodne takmičarske godine.

DAVID N'GOG (29)

David N'Gog
Izvor: YouTube/Magyar Labdarúgó Szövetség

Navijači Liverpula ga ovih dana sigurno spominju, ali iz razloga da se sete "gde je klub bio nekada, a gde je sada" kada su na liderskoj poziciji Premijer lige.

E, pa David N'Gog je u komšiluku. Trenutno je član mađarskog Honveda za koji je potpisao u avgustu nakon što se brzo rastao sa Ros Kauntijem, kojem nije pomogao da opstane u elitnom rangu škotskog fudbala tokom šest meseci fudbala.

Nikada nije bio "naročit strelac", u Mađarskoj je do sada dao tek dva gola za Honved, za koji takođe nastupa i Đorđe Kamber (35) - pre više od decenije uzdanica OFK Beograda.

Nekadašnji talenat Pari sen Žermena je čak tri godine bio član Liverpula i za njih odigrao neverovatna 94 meča, samo četrdesetak više imaju Tores ili Suarez, a u toku karijere igrao je još za Bolton, Svonsi, Rems i Panionios.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC