• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta (sve) čeka srpske sportiste u 2019. godini...

Autor mondo.rs

Predolimpijska godina biće puna izazova za sportiste iz Srbije. Evo svih važnih takmičenja koja nas očekuju u 2019. godini.

 Srpski sport i sportisti u 2019. godini Izvor: MN PRESS
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Predolimpijska 2019. godina donosi mnoge izazove za srpske sportiste, juriće se vize za Tokio, medalje, titule na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima, ali i rekordi na šta su nas mnogi navikli.

JANUAR, NOVAK I RUKOMET

Novu godinu, odmah po slavlju, otvara teniser Novak Đoković turnirom u Dohi kao uvertira za Australijan open, uz Rolan Garos gren slem na kojem ne brani titulu, za razliku od Vimbldona i US opena.

Srpskom asu će, pored odbrane prvog mesta na ATP listi, upravo osvajanje tih trofeja biti glavni cilj kako bi prestigao Rafaela Nadala (17) i Rodžera Federera (20).

U januaru na veliku scenu izlazi i rukometna reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj.

Podmlađeni tim Nenada Peruničića nalazi se u teškoj grupi u Berlinu sa domaćinom, braniocem trofeja Francuskom, Rusijom, Brazilom i Južnom Korejom, pa će mu turnir puno značiti na planu iskustva jer se ne očekuje veliki rezultat.

FEBRUAR ZA SALETA I "ORLOVE"

Februar donosi završetak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo za košarkaše, što izabranicima Aleksandra Đorđevića ne bi trebalo da bude problem protiv Estonije i Izraela da potvrde vizu za Kinu u septembru, gde su ambicije najviše moguće.

Prvo zlato napada najbolja srpska atletičarka Ivana Španović u martu u Glazgovu na dvoranskom Evropskom prvenstvu, na kojima je u prethodna dva puta uzimala najsjajnija odličja, u Pragu u Beogradu, a onda je na jesen skače na Svetskom prvenstvu u Dohi.

U MARTU ĆEMO NAVIJATI ZA FUDBALERE

Mart je rezervisan i za fudbalere Srbije, koji prvo gostuju Nemačkoj u prijateljskom meču, a potom Portugaliji na startu kvalifikacija za prvenstvo Evrope, na kome nisu bili od 2000.

Do kraja godine rivali izabranicima Mladena Krstajića, ako ostane selektor, biće još Ukrajina, Litvanija i Luksemburg.
Mlađu selekciju, do 21 godine, očekuje Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu u junu, gde će igrati sa Nemačkom, Danskom i Austrijom.

Posebno je važan taj turnir jer daje četiri ili pet mesta (ako Engleska uđe u polufinale) za Olimpijske igre u Tokiju.

SRBIJA DOMAĆIN DVA VELIKA TAKMIČENJA

Isti mesec donosi i organizaciju dva velika takmičenja u Srbiji, završni turnir Svetske lige u vaterpolu i Evropsko prvenstvo za košarkašice.

Srpski "delfini" pred domaćom publikom idu u pohod na novo zlato, čak 12. u Svetskoj ligi, što će biti uvod za Svetski šampionat sledećeg meseca u Južnoj Koreji.

Košarkašice više nisu tim koji je pokorio Evropu pre samo tri godine, ali će imati veliki vetar u leđa sa tribina u Zrenjaninu protiv Rusije, Belorusije i Belgije u grupi.

NA PROLEĆE KREĆE I ODBOJKA

Velike obaveze su pred odbojkašima i odbojkašica zbog kvalifikacionih turnira za Tokio, nastupa u Ligi nacija i na Evropskim prvenstvima, gde izabranice Zorana Terzića brane zlato, a Nikole Grbića bronzu.

Pored njih, očekuje se da veliki broj reprezentativaca iz "manjih sportova" obraduje Srbiju i svi na najbolji način najave napad na rekordan broj medalja u Japanu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC