• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fulam izazvao Arsenal, pa vadio lopte iz mreže - 4:1!

Autor mondo.rs

Ekipa Klaudija Ranijerija dala gol na Emiratima i nagovestila ozbiljan otpor, ali je ipak pobedio u svemu bolji tim.

Nije ni bilo realno očekivati da Fulam na gostovanju Arsenalu "napadne" prvu pobedu u gostima ove sezone.

Ekipa Klaudija Ranijerija trudila se u granicama svojih mogućnosti prvog dana 2019. i doživela (očekivano) ubedljiv poraz protiv "tobdžija".

Arsenal - Fulam 4:1 (1:0)

Perspektivni krilni napadač gostiju, Rajan Sesenjon, u prvom poluvremenu je propustio dve velike šanse, a to se na ovom nivou i protiv ovakvog rivala skupo plaća. Prvi put je promašio ceo gol posle brze kontre, a drugi put nije pogodio loptu, iako je bio u odličnoj poziciji.

Dogodilo se to u 15. i 23. minutu, nakon čega je goste brzo stigla kazna. Granit Džaka je stotinak sekundi kasnije ostao sam, prihvatio dodavanje Aleksa Ivobija i zatresao mrežu za 1:0. Francuski napadač Aleksandr Lakazet tom prilikom je bio nesebičan, propustio je loptu do Švajcarca i to mu se "vratilo" u 55. minutu, kada je na asistenciju Seada Kolašinca postavio 2:0.

Fulam je reagovao, Aleksandar Mitrović je imao prvu (danas i jedinu) šansu u 69. minutu i glavom šutirao u mirnog Berndta Lenoa, koji je ipak bio savladan nekoliko akcija posle, kada je Žan Mikael Seri protrčao po desnoj strani i dodao loptu Abubakaru Kamari, za 2:1.

Gosti su bili ohrabreni, domaći izazvani da reaguju i to su i učinili.

Aron Remzi, budući igrač nekog od evropskih velikana (Bajerna, Barselone, Milana, Pari Sen Žermena...) ušao je pred kraj sa klupe i postigao gol iskoristivši odbijenu loptu, nakon što je Pjer Emerik Obajemang pogodio stativu u 79. minutu.

Hitri napadač "tobdžija" u toj situaciji nije imao sreću da zatrese Fulamovu mrežu, kao ni u dve šanse pre toga, ali je na kraju ipak skinuo maler i uz "pomoć" jednog Ranijerijevog defanzivca postavio konačnih 4:1.

Možda i preubedljivih, s obzirom na viđeno.

Ovim trijumfom, Arsenal je zadržao korak za vodećom četvorkom, primakao se četvrtoplasiranom Čelsiju na dva boda (uz odigran meč više) i oporavio se od ubedljivog poraza protiv Liverpula. Sa druge strane, "fenjeraš" tabele Hadersfild imaće šansu da se eventualnim trijumfom protiv Barnlija u sredu primakne pretposlednjem Fulamu na bod zaostatka.

Pročitajte rezultate i pogledajte tabelu Premijer lige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC