• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novogodišnja poslastica: Siti - Liverpul, za titulu!

Autor mondo.rs

Već trećeg dana nove godine biće odigran jedan od najvažnijih mečeva u 2019. "Oni su najbolji tim u Evropi", rekao je Gvardiola. "Vi ste najbolji na svetu", odgovara Klop!

Posle samo tri dana nove godine uživaćemo u jednoj od utakmica godine.

Na stadionu "Itihad" u Mančesteru, u sredu će spektakularno biti završeno prvo kolo Premijer lige u 2019. Biće to sudar titana, za težinom borbe za titulu:

Mančester siti - Liverpul u 21 čas!

Iako je domaćin, branilac titule, snažnom dominacijom u Engleskoj obeležio skoro čitavu 2018. godinu, krajem decembra se ipak nekoliko puta spotakao, izgubio protiv Kristal Palasa, pa Lestera, i u tom periodu dopustio najozbiljnijem izazivaču da ga pretekne na tabeli.

Zbog takve situacije, kao i zbog niza povreda "građana", tim Pepa Gvardiole zapao je u krizu i u sredu će dočekati ekipu Jirgena Klopa sa minusom od sedam poena.

Stoga, nije potrebno naglašavati koliki značaj ovaj meč donosi za branioca titule, jer bi zaostatak od deset poena ipak bio mnogo teže nadoknadiv, bez obzira na to što je u pitanju Premijer liga.

Od 15 međusobnih susreta, Klop je dobio čak osam, polovinu od toga na klupi Liverpula. Gvardiola kao trener Sitija je samo jednom dobio "redse" i to 5:0 u jesen 2017. godine, dok je u dva navrata meč završen bez pobednika.

"Imam osećaj da je ovo velika šansa da smanjimo zaostatak, ali naš fokus je i dalje isti. Svi se pitaju šta ćemo da uradimo ako izgubimo, ali trudićemo se da sredimo svoju igru i da pobedimo", rekao je u najavi utakmice Gvardiola, nazvavši pritom Liverpul "najboljim timom u Evropi".

Svakako, dobra vest za Gvardiolu je da se Serhio Kun Aguero u poslednja tri kola vratio u ritam posle prinudne pauze, a nije isključeno i da među "građanima" u četvrtak zaigra i Kevin De Brujne, nakon što je propustio i prošli meč. Krilni napadač iz Belgije u novembru je odsustvovao zbog povrede ligamenta, zatim je tri puta nastupio, pa pretrpeo udarac prošle nedelje.

"Kevin je trenirao u sredu. Sutra (u četvrtak) proći će još jednu proveru, ujutru. Ipak, oseća se mnogo bolje", dodao je Španac.

Mančester siti pobedio je Liverpul samo jednom u poslednjih OSAM međusobnih mečeva u svim takmičenjima. Poslednji put sreli su se u Mančesteru u četvrtfinalu Lige šampiona 2017/18 i Liverpul je ostvario "duplu" pobedu. Minulog oktobra, na Enfildu je bilo 0:0.

Dakle, Mančester siti mogao bi da bude jači za dva veoma važna igrača i nepotrebno je naglasiti da će Gvardiola iscrpeti sve opcije da ih osposobi za meč.

Sa druge strane, u Liverpulu je mnogo manje nedoumica, ali i briga. Pored toga što je lider tabele, ekipa Jirgena Klopa jedina je nepobeđena u Premijer ligi i stiže u Mančester u odličnom ritmu, nakon zbedljive pobede protiv Arsenala (5:1).

Prethodno su pred "Redsima" padali i Njukasl (4:0), Vulverhempton (2:0), Mančester junajted (3:1)...

"Normalno je da će to biti veoma težak meč. Jedan od najtežih koje možete da odigrate u modernom fudbalu", rekao je u najavi utakmice menadžer Liverpula, Jirgen Klop.

"Oni su zaista jak fudbalski tim, sa izuzetnim menadžerom. Kada igrate sa njima, nikad ne možete znati šta će se dogoditi. Morate da budete spremni da budete pripremljeni, hrabri, puni želje i 'ljuti' kao i u svim ostalim mečevima", dodao je Nemac.

Tvorac opet moćnog Liverpula uzvratio je Gvardioli kompliment:

"Sutrašnji protiv je, što se mene tiče, i dalje najbolji tim na svetu".

Biće uživanje pratiti ovaj derbi!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC