• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lalatović ostaje u Radničkom: "Hoću trofej!"

Autor mondo.rs

Nišlije nastavljaju sezonu pod vođstvom istog trenera.

 Lalatović ostaje u Radničkom: "Hoću trofej!" Izvor: MN PRESS

Ugovor koji je vezivao Nenada Lalatovića za Radnički istekao je na kraju prvog dela sezone, ali će ipak biti produžen za još šest meseci.

U četvrtak je ozvaničeno da će Nišlije nastaviti uspešnu takmičarsku godinu na čelu sa istim trenerom, jer više nema dileme oko njegovog ostanka na "Čairu".

"Zajednički dogovor prvog čoveka kluba Ivice Tončeva i Nenada Lalatovića je da se nastavi sa saradnjom, a želja da se ostvari istorijski uspeh Radničkog očigledno je prevagnula u odnosu na ostale ponude", ističe se iz redova Radničkog.

Nišlije su trenutno druge u Superligi Srbije, sa devet bodova manje od lidera Crvene zvezde i šest više od trećeplasiranog Partizana, a pripreme za prolećni deo šampionata u Radničkom počinju 9. januara.

Ove sezone klub sa Čaira vratio se u Evropu posle nekoliko decenija, a do zimske pauze je "vezao" 24 utakmice bez poraza. Serijom dobrih rezultata Lalatovićev tim dočekao je "raspust" visoko kotiran, zahvaljujući najboljem startu sezone u klupskoj istoriji.

Današnjom potvrdom otklonjena je svaka nedoumica oko nastavka saradnje Radničkog i temperamentnog trenera, koji je stigao u Niš prošlog leta, uz protivljenje dela navijača. "Stao sam na autoputu zbog tih poruka, ali sam na očev nagovor ipak došao na potpis ugovora", otkrio je on ove zime, nakon što je kraj polusezone dočekao u odličnom raspoloženju, uprkos velikom incidentu u Kruševcu, kada je pred kamerama psovkama odgovorio na psovke koje mu je uputio jedan tamošnji novinar.

Kada se vratio u svlačionicu, Lalatović se na stadionu Napretka nakratko oprostio od igrača, porukom da su najbolja grupa koju je trenirao.

"Želim vam da napravite velike karijere, a ja ću sa gazdom kluba sesti i pričati. Nadam se da ćemo nastaviti saradnju i da ćemo osvojiti bar jedan trofej, kao i da će mnogi biti ljubomorni na vas, jer ste vi to i zaslužili. Najbolja ste generacija koju sam trenirao", rekao je on fudbalerima koje će u januaru ponovo okupiti na treningu.

Lalatovićevim ostankom biće zadovoljni i navijači, koji su ga prihvatili uprkos uvredljivim porukama na početku saradnje. Štaviše, "Čair" mu je skandirao nakon poslednjeg meča u polusezoni i tako stavio do znanja da želi istog trenera i u nastavku sezone, u kojoj će Radnički veliku pažnju posvetiti i Kupu, u kojem će u četvrtfinalu dočekati Vojvodinu, 13. marta.

"NEĆU U INOSTRANSTVO PO SVAKU CENU"

Izvor: MN PRESS

"Ugovor sam produžio, pre svega, zbog velike želje da nastavim s Tončevim i Radničkim ono što sam započeo u jesenjem delu prvenstva. U prvom delu sezone započeli smo ispisivanje nove istorije Radničkog i planiramo da nastavimo s tim i u budućnosti", izjavio je Lalatović.

"Moja velika želja, kao i želja prvog čoveka Radničkog je da ove godine pokušamo da osvojimo trofej, mada je konkurencija jaka pored klubova kao što su Zvezda, Napredak, Vojvodina i Partizan", dodao je on.

Lalatović je naveo da je imao ponude iz inostranstva.

"Ali, prevagnula je moja želja da zajedno s Radničkim i Tončevim završimo započeti posao. Uostalom, smatram i da ne treba po svaku cenu ići u inostranstvo", rekao je Lalatović.

On je istakao da je velika čast i zadovoljstvo ostati u Nišu i doneti "još puno srećnih trenutaka navijačima".

"Oni svakako zaslužuju sve najbolje od nas. Opet bih im zahvalio na trofeju koji su mi uručili u Kruševcu, jer to pokazuje da oni veruju u nas. Takođe, trudiću se i da u budućnosti rezultatima Radničkog opravdamo njihovo poverenje", dodao je Lalatović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC