• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Goooool! VAR: Nije gol! (VIDEO)

Autor mondo.rs

Iako deluje da je lopta za dva svoja obima prešla gol liniju, video tehnologija pokazala da je falilo 12 milimetara za pogodak.


******** 
***U Premijer ligi VAR će početi da se koristi od sezone 2019/2020. Englezi već nekoliko godina koriste video tehnologiju, koja je u ovoj situaciji bila presudna.

U velikom derbiju engleskog fudbala, između Mančester sitija i Liverpula, dogodila se situacija slična onoj sa poslednjeg "večitog derbija", kada je Crvenoj zvezdi priznat pogodak, iako niko sa sigurnošću to ni posle meča, nakon milion puta pregledanog snimka i analiza, nije mogao da tvrdi.

Sudija Nenad Đokić je video loptu preko linije, a tu odluku je uvažio Danilo Grujić. Danima se vodila polemika da li je ili nije regularan pogodak, a sve je otišlo toliko daleko da su na diplomirane arhitekte i mašinci izveli proračune po kojima lopta nije bila punim obimom u golu.

Izveštaj: Mančester siti - Liverpul 

U mnogo razvijenim fudbalskim ligama, kao što je Premijer, takva situacija rešena je za nekoliko minuta i to uz pomoć video tehnologije. Posle meča pričaće se samo da Liverpul nije imao sreće u tom 19. minutu i da su Siti spasili milimetri.

Tačnije, 12 milimetara!


Video tehnologija je pokazala, i pored toga što na snimku deluje da je lopta uveliko u golu, da, ipak, nije celim svojim obimom prešla liniju. Falilo joj je upravo 12 milimetara!


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC