• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telefoni koji najduže traju i lako ih je popraviti

Autor mondo.rs

Ako birate telefon po tome da vam dugo traje, a da vas ne košta bogatstvo - evo šampiona!

 Telefoni koji najduže traju i lako ih je popraviti Izvor: MONDO portal/Marko Čavić

Najpopularniji kanal na YouTube mreži za testiranje izdržljivosti telefona, ali i otkrivanje, koji je telefon najlakše popraviti, JerryRigEverything, dodelio je svoje godišnje nagrade telefonima, koji su prošli testove. Na testu izdržljivosti popustili su Huawei Mate 20 Pro (POGLEDAJTE) i iPad Pro 2018 (POGLEDAJTE), a svi ostali, preko 33 modela, su uspeli da prođu test bez značajnijih oštećenja (pucanje ekrana ili savijanju kućišta).

Telefon, koji je jedini potpuno pao na testu je OPPO Find X.

Što se lakoće popravke tiče, ako se radi o ekranu, koji se najčešće i kvari ili lomi na telefonu, šampionu su Nokia 7 Plus i Nokia 6.1, čiji ekran se izuzetno lako izvadi i zamene se dva šrafa, a ispod ekrana je zaštitna folija, koja sprečava oštećivanje unutrašnjih komponenti. Zamena ekrana je moguća za 10 minuta, sa svim pratećim elementima, a ovo je dobar dokaz da Nokia danas nije manje kvalitetna, nego ona koju pamte mnogi, od ranije. Nokia je popravku telefona imala na umu sve vreme prilikom planiranja i izrade telefona, pa je primenila potpuno drugačiji tip izrade uređaja, što nijedan drugi proizvođač nije niti imao na umu niti obezbedio za svoje telefone.

Najteže se popravlja Apple iPhone XS Max, koji je najskuplji i za popravku (600 dolara). Drugi po skupoći i težini popravke je iPhone XR.

Prema JerryRigEverything kanalu nagrada za inovaciju ide VIVO Nex S telefonu i njegovom motorizovanom sistemu kamere, koja izlazi iz kućišta.

Telefon, čija je elektronika najbolje spakovana unutar kućišta i najlepše izgleda je Google Pixel 3.

Najizdržljiviji telefon, među običnim telefonima, koji pritom ne košta čitavo bogatstvo je Nokia 7 Plus. Ovaj model kod nas se prodaje po ceni od oko 335 evra i u našoj anketi za Telefon Godine izabran je kao prvi do najboljeg, sa preko 1.000 glasova od preko 7.300, koliko je upisano tokom glasanja.

Zaključak čuvenog video blogera jeste da proizvođači telefona svake godine vode sve više računa o kvalitetu izrade. U odnosu na pre dve godine više je vodootpornih telefona i to značajno, a dok su na testu tokom 2016. pala tri modela i tokom 2017. dva, u 2018. je test negativno prošao samo jedan telefon.

Da li se neki vaš telefon pokazao nenadano otpornim i kvalitetnim?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Smartphone Durability Awards 2018!
Izvor: JerryRigEverything

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS