Posna pita sa jabukama

Autor:

Recept za ukusnu pitu u kojoj možete uživati i ako postite.

Posna pita sa jabukama Foto: Guliver/Getty images, lindavostrovska

Pita sa jabukama je tradicionalna poslastica za hladne dane, a ovaj recept možete isprobati i ako postite.

Sastojci:

Pola kilograma očišćenih i izrendanih jabuka

800 grama tankih kora za pitu

Šolja ulja

Šolja šećera

Dvije kesice vanilin-šećera

Šećer u prahu (po ukusu)

Cimet (po ukusu)

Dvije šolje prezli

Priprema:

Kore poprskajte uljem i pospite šećerom, slažite po tri (ili četiri, ako se cijepaju) jednu na drugu.

Rendane jabuke pomiješajte sa cimetom, šećerom, prezlama (ako volite).

Nadjev stavite na kore, umotajte i ređajte u pleh u koji ste stavili papir za pečenje. Kad potrošite sve kore, pecite oko 45 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni, ili dok pita ne porumeni.

Kad se ispeče, pokrijte aluminijumskom folijom, preko stavite krpu i ostavite da se ohladi. Pospite vanilin šećerom i uživajte.

Posna pita sa kupusom