Britanci ne vole "Ryanair"

Autor:

Niskotarifni avioprevoznik "Ryanair" izabran je za najgoru aviokompaniju u Velikoj Britaniji šestu godinu zaredom.

0
A- A A+
avion, Rajaner, aerodrom Foto: MONDO/ Vedran Ševčuk

Ovo je pokazala godišnja anketa portala "Which Travel" koji se bavi istraživanjem zadovoljstva potrošača.

Putnici su aviokompaniji dali najniže moguće ocjene za ukrcavanje, udobnost sjedišta, uređenje kabine te kvalitetu hrane i pića, piše Hina.

"Ryanair" je dobio ukupnu ocjenu od 40 posto, iza drugih niskotarifnih aviokompanija poput "Thomasa Cooka" (52 posto) i "Wizz Aira" (54 posto) koji najviše lete na destinacije u istočnoj i srednjoj Evropi. U najboljih pet su "Aurigny Air Service", "Swiss Airlines", "Jet2", "Norwegian" i "KLM".

Putnici koji lete "Ryanairom" posebno su frustrirani zbog otkazivanja letova, čestog mijenjanja pravilnika za prtljag i netačnost voznog reda aviokompanije. Na hiljade učesnika ankete izjavilo je za "Which Travel" kako "nikada više neće letjeti Ryanariom, ma koliko bio jeftiniji od svoje konkurencije".

Portparol kompanije koja ove godine planira prevesti 141 milion putnika kaže da anketa ne "odražava uspjeh firme". Ryanair je 2018. pogodio veliki štrajk zbog kojeg su bili otkazani letovi, ali kompanija nije putnicima ponudila odštetu. Osim toga, prošle je godine tri puta mijenjala pravila za prtljag.

Ostale vijesti