• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potop Igokee u "Morači" u drugom dijelu!

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee u drugom poluvremenu doživjeli debakl u Podgorici, gdje nikad nisu zabilježili pobjedu protiv Budućnosti - 96:70 (17:23, 26:23, 24:12, 29:12).

 ABA (14. kolo): Budućnost - Igokea Izvor: MONDO/Danilo Jauković

Osam gostovanja u Podgorici i osam poraza za Igokeu!

Potajno su se nadali ljubitelji košarke u Republici Srpskoj da će negativna serija "igosa" biti prekinuta na Badnje veče i da će izabranici Gagija Nikolića uspjeti da konačno osvoje dvoranu "Morača", ali to se nije desilo ove nedjelje u 14. kolu ABA lige.

Odlično su gosti iz Aleksandrovca igrali u prvih 20 minuta, u pojedinim trenucima su imali prednost i od devet pogodaka, prvenstveno zahvaljujući odličnim partijama Danila Anđušića i Tomislava Zubčića.

Poslije vođstva od "plus tri" na poluvremenu očekivala se snažna reakcija Budućnosti, ali ne baš da Aleksandrovčani postignu samo dva poena za pet minuta, kada se već dao naslutiti poraz.

Ipak, u nastavku ekipa Jasmina Repeše, koja je imala imperativ pobjede zbog čak osam vezanih neuspjeha u ABA i Evroligi, u drugih 20 minuta je postigla čak 53 poena!

A što je još važnije, potpuno je Budućnost neutralisala napad Igokee (samo 24 poena ukupno u drugom poluvremenu) i zasluženo stigla do ubjedljive pobjede, devete ove sezone u regionalnom takmičenju.

Pored loše efikasnosti, Budućnost je imala devet skokova i 10 asistencija više od Igokee, kojoj u trećoj i četvrtoj četvrtini stvarno ništa nije pozalilo za rukom...

Najefikasniji u gostujućem taboru bili su pomenuti Zubčić i Anđušić sa po 17 postignutih poena, ali osim njih, još jedini dvocifren košgeterski učinak ostvario je Oliver Lafajet (14).

S druge strane, čak petorica košarkaša Budućnosti bila je raspoložena - Petar Popović je uknjižio 14 koševa, Suad Šehović (13), Goga Bitazde i Danilo Nikolić po 12 i Noris Džin Kol sa poenom manje.

Igokea je ostala na pet pobjeda i sada ima devet poraza i nalazi se na desetom mjestu na tabeli, dok je Budućnost na trećoj poziciji sa skorom od devet trijumfa i pet neuspjeha.

U narednom kolu, Aleksandrovčani će dočekati Crvenu zvezdu u Laktašima, dok će Budućnost biti gost FMP-u u Železniku.

Budućnost: Džekson 8, Kol 11, Se. Šehović 13, E. Klark 9, Barović 8, K. Klark, Se. Šehović, Gordić 6, Bitadze 12, Popović 14, Bel 3, Nikolić 12.


Igokea: Talić, Lešić 9, Adamović 2, Zubčić 17, Milošević 2, Radivojević 5, Lafajet 14, Ilić, Nedeljković, Anđušić 17, Rikić 4.

TOK UTAKMICE

ČETVRTA ČETVRTINA (29:12)

40' Poslije tajm-auta Gagija Nikolića, koji je zahtijevao da se smanji razlika Budućnosti, Igokea je to pokušala trojkama Anđušića i Zubčića, a potom i poenima Lešića, ali ipak, više od "minus 26" nije mogla - 96:70.

38' Raspala se potpuno igra gostiju, koji praktično ništa ne mogu da pogode, dok s druge strane Repešin tim nastavlja da "puni" koš Igokee sa svih pozicija. Šehović je pogodio novu trojku (89:62).

35' Podgoričani su nastavili da "melju" igokeu iako su zbog pet ličnih grešaka ostali bez Gruzijca Bitadzea, ali je Danilo Nikolić pogodio 10. trojku Budućnosti (83:62).

33' Budućnost je "osjetila" krv i žestoko počela ključnu dionicu i pogocima Kola, koji je poslije zakucavanja Rikića, potom asistirao Danilu Nikoliću za "dva plus jedan", a potom i zakucavanjem Džeksona Podgoričani odlaze na 14 poena razlike. (74:60). Uslijedila je još i trojka Džeksona iz ćoška za "plus 17" i samo čudo može spasiti Igokeu novog poraza u Podgorici.

TREĆA ČETVRTINA (24:12)

30' Slabo je šta polazilo za rukom košarkašima Igokee u napadu, domaćin je potpuno neutralisao najraspoloženije u gostujućem taboru Tomislava Zubčića i Danila Anđušića u trećem periodu, pa se u posljednjih 10 minuta ulazi sa prednošću Budućnosti od devet poena (67:58).

29' Budućnost ima prvi put dvocifrenu prednost poentiranjem Kola (63:52), potom je Lafajet smanjio sa linije slobodnih bacanja, ali se razigrao Bitadze pogodivši sa polu distance. (65:54).

28' Ponovo Bitadze! Gruzijac je presjekao loptu Miloševića i u kontranapadu "tri na jedan" monstruozno zakucao! Najveća prednost Budućnosti od devet pogodaka - 61:52.

27' Bitaze je pogodio "dva plus jedan" za 57:50, ali je mučenje gostiju prekinuo Lafajet poslije ofanzivnog skoka. Stala je Igokea u napadu...

25' Tehnička greška zbog prigovora Danila Anđušića rezultirala je pogocima Klarka, koji je ušao u napadački ritam, a Igokea za pet minuta trećeg perioda nije postigla nijedan poen osim na samom početku - 54:48.

22' Danilo Anđušić je prvi pogodio u drugom poluvremenu nastavivši sa dobrim partijom, ali je svojoj četvrtom trojkom Petra Popovića Budućnost poslije samog početka ponovo stigla do prednosti - 49:48.

DRUGA ČETVRTINA (26:23)

Najbolji u prvom dijelu u taboru "igosa" bili su Danilo Anđušić sa 15 i Tomislav Zubčić sa pet poena manje, dok je najefikasniji kod Podgoričana bio Petar Popović sa 11 koševa.

20' Sjajnom trojkom Zubčića i poenima sa linije slobodnih bacanja, Igokea opet nije dopustila da Budućnost povede i ode na odmor sa kakvom takvom prednošću - 43:46.

19' Budućnost je strpljivo topila prednost, igrajući snažnu odbranu i navodeći "igose" na greške što je rezultiralo serijom 7:0. Najprije povratkom na "minus dva" nakon zakucavanja Bela na asistenciju Gordića, koji je polaganjem u narednoj akciji vratio rezultat na početak (41:41).


16'
Lafajet novom trojkom (petom za Igokeu) nije dozvolio da Budućnost eventualno preuzme vođstvo, potom je kratak bio Lešić, ali su griješili i Podgoričani, pa je Anđušić fauliran u pokušaju za tri poena i bio precizan sva tri puta sa linije slobodnih bacanja. Seriju 9:0 novom trojkom završio je Anđušić za "plus devet"- 30:39 što je i najveća razlika u dosadašnjem dijelu susreta.

12' Nikolić ispod koša je poentirao uz faul i pogodio dodatno bacanje, Lafajet je uzvratio novom trojkom za Igokeu, da bi opet Popović smanjio prednost gostiju šutem za tri poena (25:28).

13' Sjajan prodor i polaganje kapitena "igosa" Radivojevića, ali je trećom trojkom Petra Popovića Budućnost stigla do izjednačenja (30:30), pa je reagovao tajm-autom i trener gostiju Dragan Nikolić.

PRVA ČETVRTINA (17:23)

Najefikasniji u prvom periodu kod Aleksadrovčana bili su Tomislav Zubčić i Danilo Anđušić sa po sedam postignutih poena.

10' Tajm-aut nije urodio plodom, pa su "igosi" dodatno povećali prednost poenima Lešića, ali je na isteku prve četvrtine Klark pogodio trojku za 17:23.

9' Na trojku Popovića pogodio je Lešić, potom je trojkom iz ćoška uzvratio kapiten Radivojević za vođstvo od sedam razlike (14:21) pa je trener domaćina Jasmin Repeša pozvao minut odmora.

8' Zubčić je potom opet lagano upisao poene, ali potom i brzopleto šutirao i promašio trojku, kao i veliki promašaj Lafajeta takođe izvan linije 6.75, omogućio je domaćinu priliku da preokrene rezultat. Međutim, ni Podgoričani zasad nisu podesili nišanske sprave (11:15).

5' Gosti iz Aleksandrovca su se brzo prenuli i okrenuli rezultat u svoju korist nakon poentiranja Rikića i sa dvije trojke - Anđušića i Zubčića (9:13). 

2' Budućnost je na startu bolje ušla u meč i poenima Barovića i trojkom Džeksona povela sa 5:0.

Startne petorke
IGOKEA: Adamović, Anđušić, Rikić, Ilić, Zubčić
BUDUĆNOST: Gordić, Džekson, Šehović, Klark, Barović

NAJAVA

U okviru 14. kola regionalne ABA lige, izabranici Dragana Nikolića će gostovati aktuelnom šampionu kojeg nikad nisu savladali u dvorani "Morača".

Sedam puta su "igosi" igrali u Podgorici u ABA ligi i svih sedam puta dosad slavio je domaći tim.

Iako je debitovao pobjedom nad Cibonom, trener "igosa" Gagi Nikolić rekao je u najavi meča da posjeduje "neku ideju, ali da se ne bavi filozofijom" jer ne zna kako će te njegove zamisli igrači da sprovedu na parketu.

Ipak, njegovim dolaskom na klupu Igokea je prekinula seriju od tri vezana poraza, a promjena na klupi se dogodila i u Podgorici, gdje je nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine Jasmin Repeša naslijedio Aleksandra Džikića.

Crnogorski i regionalni prvak je favorit iako je u seriji od čak osam poraza u ABA i Evroligi, pa će protiv Aleksandrovčana učiniti sve da prekine taj "crni niz" uz pomoć tradicionalno bučne dvorane "Morača".

Igokea je dosad zabilježila pet pobjeda i osam poraza i nalazi se na devetom mjestu na tabeli, dok je Budućnost na trećoj poziciji sa obrnutim skorom od osam trijumfa i pet neuspjeha.

"Gagi" Nikolić za MONDO: Tajm-aut?Duhovito, ali...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC