Umijete li da se nađete "na pola puta"?

Autor:

Evo šta je najvažnije za srećnu vezu.

Umijete li da se nađete "na pola puta"? Foto: Guliver/Getty Images/gpointstudio

"Tajna" duge i srećne veze je u tome da zapravo i nema nikakve tajne. Uz beskrajnu ljubav, tu su samo još četiri prilično jednostavne stvari koje su, doduše, neophodne, da biste bili srećni zajedno.

Iskrenost, uvijek i - po svaku cijenu

Ne samo prema osobi koju volite, već i prema samima sebi. Ispunjavajte obećanja i budite iskreni uvek i po svaku cijenu. I vjerujte partneru bezrezervno.

Budite prisutni - uvijek kad je to potrebno

Bez obzira na obaveze, pronađite vrijeme koje ćete posvetiti osobi koju volite. Budite tu. Ako je onome koga volite potrebna pomoć, pomozite, ali tako da ga ne uvrijedite. Da ne ponizite. I ne zaboravite, "nemam vremena" ne postoji u vezi dvoje ljudi koji se stvarno vole.

Budite zainteresovani

Ne samo postavljajući pitanja, već i slušajući odgovore, pažljivo i posvećeno. I možda... umjesto "kakav si dan imao danas", pokušajte da pitate "šta je najljepše što ti se danas dogodilo". Neka radost uvek bude prvo što ćete podijeliti.

Sarađujte

Nađite se na pola puta čak i ako se oko nekih pitanja ne slažete. Veza u kojoj se "zna čija je posljednja" nije veza u kojoj su oboje srećni. Bar ne na kraju... I zato, kad se oko nečega "zakačite", zapitajte se uvek da li vam je važnije da budete srećni ili da budete u pravu.

Ako ovo imate, imate "sve na svetu"

Ona je ona prava

On je onaj pravi

Šta znači bezuslovna ljubav

Tagovi:

Ostale vijesti