Dragića "ispitivali" zbog "Христос се роди"

Autor:

"Ja sam Slovenac, pravoslavne vjere", odgovorio je Dragić na provokacije.

Dragića "ispitivali" zbog "Христос се роди" Foto: MN Press

Mnogi sportisti su na društvenim mrežama čestitali Božić vernicima koji po julijanskom kalendaru proslavljaju rođenje Isusa Hrista, ali iako je vreme praznika - i takve stvari znaju da donesu nepotrebnu polemiku...

SREĆAN BOŽIĆ: EVO ŠTA SE DANAS VALJA!

To je na svojoj koži osjetio i slovenački košarkaš Goran Dragić, čiji je otac Srbin iz Zvornika, nakon što je napisao kratku poruku pravoslavnim vjernicima, na ćirilici.

"Mir Božiji, Hristos se rodi", napisao je košarkaš Majamija uz fotografiju na kojoj "lomi" česnicu sa sinom, odnosno gde se jasno vidi tradicionalna trpeza karakteristična za božićni doručak ili ručak  kod pravoslavnih vjernika.


Međutim, to se nije dopalo svima...

Nekoliko komentara je bilo neprijatno po Dragića, tako da je on čak odgovorio jednom navijaču koji ga je upitao: "A, ti si Slovenac?".


"Ja sam Slovenac, pravoslavne vjere. Na današnji praznik ti želim mir u duši i radost u srcu", napisao je Goran Dragić na slovenačkom, bez namjere da nastavlja dalju polemiku i objašnjava svoju vjeroispovjest drugima, što je svakako privatna i intimna stvar.

Goran Dragić je rođen u Ljubljani 1986. godine iz miješanog braka Srbina i Slovenke. Ima tri godine mlađeg brata Zorana koji takođe nastupa za Sloveniju.

Ostale vijesti