Banjaluka: Generalna proba svečanog defilea (FOTO)

Autor:

Održane su posljednje pripreme za sutrašnju svečanu manifestaciju proslave Dana Republike Srpske.

2
A- A A+

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas u Banjaluci da je sve spremno za obilježavanje Dana Republike - 9. januara.

On je rekao da će u svečanom defileu učestvovati više od 500 pripadnika MUP-a Srpske i više od 1.000 predstavnika civilnog sektora.

"Pripadnici MUP-a Republike Srpske su dobro uvježbani za svečani defile povodom obilježavanja Dana Republike. Nekoliko mjeseci su intenzivno sprovodili aktivnosti da bi veličanstveno bio obižlježen praznik", rekao je novinarima Lukač nakon generalne probe za svečani defile.

Pripadnici policije Republike Srpske i vatrogasnih jedinica održali su danas u Banjaluci probu za sutrašnji svečani defile povodom 9. januara - Dana Republike.

Prije defilea, učesnici su se na stadionu Fudblaskog kluba "Borac" i kod zgrade Vlade RS okupili i postrojili, odakle su se Ulicom kralja Petra Prvog Karađorđevića uputili do Trga Krajine.

SJP, specijalci Foto: Mondo/Brankic Spasenić

Policija je sa psima tragačima pregledala teren kod dvorane Borik gdje će sutra biti održana svečana akademija povodom Dana Republike.

Dvorana Borik Foto: Mondo/Brankica Spasenić

Ostale vijesti