• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Skauti" krenuli po formu i pojačanja

Autori mondo.ba Autori Fena

Rukometaši Izviđača krenuli s pripremama za drugi dio sezone. "Nismo favoriti u domaćem prvenstvu", tvrdi trener Ljubušaka Mario Bjeliš.

 Izviđač počeo pripreme za drugi dio sezone, traži i pojačanja Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Trener aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine Izviđača Mario Bjeliš za sada na raspolaganju ima iste igrače koji su na jesen nastupali u SEHA ligi, a po njegovim riječima, klub od početka sezone pokušava pronaći igrače koji bi popunili skraćeni roster tima iz Ljubuškog.

"Nema još ništa od pojačanja za koje znamo da nam fale još od osmog mjeseca kada smo krenuli u sezonu. Posebno smo deficitarni na vanjskim pozicijama. Već dugo tražimo pojačanja, ali nikako ne možemo naći ono što nam odgovara. Dobar igrač je i skup, ali bićemo pametniji za desetak dana", kazao je Bjeliš za Fenu.

Izviđač je nakon jednogodišnje pauze zaigrao u regionalnoj SEHA ligi, no rezultati nisu bili dobri - "skauti" su u 13 utakmica upisali 12 poraza, a jedini su bod donijeli s gostovanja kod Metalurga.

"Nismo planirali da juniori iznesu prvi dio SEHA lige, planovi su bili sasvim drugačiji. Nismo uspjeli dovesti pojačanja, a povrijedili su nam se neki stariji igrači koji su trebali biti nositelji igre. Tako je sav teret pao na leđa djeci koja su došla u situaciju da igraju cijele utakmice protiv puno iskusnijih protivnika", naglasio je trener Izviđača.

Ipak, po njegovim riječima, ohrabrujuće je što je Izviđač odigrao sedam-osam utakmica u kojima je bio u igri do posljednje minute.

POVEZANE VIJESTI

"Na kraju, u svim tim utakmicama prevagnulo je na stranu naših protivnika, ali nije sramota izgubiti jedan razlike od ekipa poput Zagreba ili Neksea. Jednostavno nije išlo, u ključnim trenucima radili smo neke glupe tehničke pogreške i tako je ispalo", kazao je Bjeliš.

Dodao je kako će polusezona koja je iza rukometaša Izviđača biti od velike važnosti za daljnji razvoj tih mladih igrača.

Izviđač će u drugom i trećem mjesecu odigrati preostalih pet utakmica u SEHA ligi, tri na domaćem terenu (Železničar, Steaua, Vardar) i dvije u gostima (Tatran, Vojvodina).

"Sigurno je da se nećemo unaprijed predati niti u jednoj utakmici. Odmah na startu, 2. februara, dolazi nam Železničar i uradićemo sve da upišemo pobjedu u toj utakmici ", dodao je.

Kada je u pitanju domaće prvenstvo Izviđač će se uključiti tek u petom mjesecu, u doigravanju za prvaka.

"Gledao sam nekoliko utakmica domaćeg prvenstva i tu ima nekoliko vrlo kvalitetnih ekipa s iskusnim igračima koje su, realno gledajući, kvalitetnije od nas. Mi se moramo uhvatiti rada pa ćemo vidjeti gdje će nas taj rad odvesti. Nema smisla razbacivati se nekakvim obećanjima o titulama. Favoriti nismo sigurno, ali ni favoriti uvijek ne pobjeđuju", zaključio je Bjeliš.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC