Najavljen još jedan terminal "BL bajka"

Autor:

Banjalučanima, ali i posjetiocima na proljeće bi mogao da bude dostupan još jedan terminal za iznajmljivanje bicikala, u naselju Obilićevo ili Rosulje.

0
A- A A+
bl bike, bicikli, bicikl, bike shering, nextbike Foto: Mondo/Dušan Volaš

Namjera je da ove godine, zbog velikog interesovanja, bude proširen automatski sistem iznajmljivanja javnih bicikala "BL bajk", koji je prošle godine uveden na četiri lokacije u gradu, saopšteno je iz Gradske uprave.

Prema planovima Odjeljenja za saobraćaj i puteve, lokacija novog terminala bi trebalo da bude u Obilićevu ili Rosuljama.

"Kada je u pitanju Obilićevo, u igri je lokacija na ukrštanju Ulice Cara Lazara sa novoizgrađenim dijelom Istočnog tranzita, u neposrednoj blizini novog vrtića, a u Rosuljama na ukrštanju ulica Trive Amelice i Kralja Petra II. Za obje lokacije već su izrađeni urbanističko-tehnički uslovi", naveli su u ovom odeljenju.

Sistem, koji je počeo sa radom 30. marta, prije zimske pauze imao je više od 1.000 korisnika, a za prvih osam mjeseci korištenja registrovano je 11.000 iznajmljivanja.

Uspostavljanjem ovog globalnog sistema sa 30 javnih bicikala, Banjaluka je postala 150. grad u svijetu čiji građani koriste javne bicikle za prevoz.

Lokacije za iznajmljivanje bicikala su u centru grada - Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, Vodenom parku "Akvana", Parku Mladena Stojanovića i Ulici Majke Jugovića - kod Studentskog centra "Nikola Tesla".

"BL-Bike" - šta kažu Banjalučani (VIDEO ANKETA)

Ostale vijesti