Slišković okupio "plemiće"

Autor:

Prozivkom igrača Zrinjski je u srijedu krenuo s pripremama za proljetni dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

0
A- A A+
Blaž Slišković Foto: Fena

  Na prozivku se odazvao 31 igrač koji će krenuti s pripremama, a izostao je samo Marko Bencun zbog temperature.

S pripremama će krenuti golmani: Antonio Soldo, Ivan Brkić, Bruno Šutalo, Vasilije Kolak; defanzivci: Marin Galić, Advan Kadušić, Pero Stojkić, Dario Rugašević, Slobodan Jakovljević, Hrvoje Barišić, Ivor Krešić, Renato Gojković, Nikola Rodin; vezni igrači: Fran Čirjak, Marko Perišić, Semir Pezer, Edin Rustemović, Josip Mikatek, Samir Bekrić, Ismar Hairlahović, Damir Šovšić, Igor Savić; krilni igrači: Miloš Filipović, Eman Marković, Marko Bencun, Šime Gržan, Kristijan Stanić, Abid Mujagić; napadači: Dalibor Veselinović, Amer Bekić, Anes Mašić, Nermin Hajdarević.

"Ovo je najteži dio cjelokupne sezone, gdje će se raditi mjesec i po dana teško i kvalitetno. Na svakom od ova 32 igrača je da kroz trening i pripremne utakmice izbori svoje mjesto u ekipi, da li među prvih jedanaest ili među osamnaest. Nastojaću biti, koliko je god to moguće, objektivan i dati svim igračima priliku, a onaj ko se izbori radom, karakterom i kvalitetom, taj će iskočiti u prvi plan i započeti prvenstvo", rekao je trener Zrinjskog Blaž Slišković.

"Plemići" će prvih nekoliko dana raditi u Mostaru, a ekipa 14. januara putuje u Makarsku gdje će provesti devet dana.

"U Makarskoj zaista imamo dobre uslove i vjerujem kako će promjena destinacije donijeti nešto pozitivno. Imaćemo na raspolaganju dvoranu, bazen, teretanu, idealan hotel i vjerujem da ćemo moći dobro raditi", dodao je Slišković.

Nakon povratka iz Makarske, Zrinjski će krajem mjeseca nastupiti na Memorijalnom turniru Andrije Ankovića u Gabeli, a 31. janjuara ekipa će otputovati u Medulin. U Istri bi se "plemići" trebali zadržati dvije nedjelje, tokom kojih je planirano odigravanje pet-šest pripremnih susreta.

U zimskoj pauzi mostarski klub je napustilo nekoliko igrača, među kojima Nemanja Bilbija i Ognjen Todorović, dva igrača koji su bili nositelji igre u protekle tri sezone u kojima je Zrinjski osvajao naslov bh. prvaka, no Slišković je istaknuo kako njihov odlazak ne znači da su ambicije Zrinjskog umanjene.

"Otišli su Bilbija, Todorović, Laštro, Jović, Stanić, no to nas ni u jednom trenutku ne smije pokolebati. To su sve kvalitetni igrači, no i bez njih mi moramo igrati, koliko je god to moguće, još kvalitetnije i do samog kraja pokušati biti konkurenti vodećim klubovima i osvojiti još jednu titulu", poručio je trener Zrinjskog.

Ostale vijesti