• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbojkašice BiH "ispustile" Evropsko prvenstvo

Autor mondo.ba

Odbojkašice Bosne i Hercegovine bile su veoma blizu istorijskog uspjeha, ali su Rumunke poslije velike borbe i pet setova ipak izborile plasman na Evropsko prvenstvo 2019. godine!

BiH je bila na korak od ispisivanja istorije ženske odbojke!

Izabranice Gorana Nešića su u posljednjem šestom kolu F grupe kvalifikacija imale vođstvo od 2:1 u setovima, ali je selekcija Rumunije poslije preokreta osigurala nastup u završnici kontinentalnog takmičenja.

BiH - Rumunija 2:3 (17:25, 25:19, 25:21, 17:25, 9:15)

Gošće su bolje ušle u meč u punoj dvorani u Lukavcu i lako stigle do osvajanja prvog seta, ali je u drugom, a posebno u trećem proradio prijem i blok, kao i "bombe" Dajane Bošković, pa su "zmajice" okrenule rezultat u svoju korist i stigle na set od Evropskog prvenstva.

Selekciju BiH u ovom meču predvodila je Dajana Bošković s 27 poena.

 U četvrtom setu Rumunke nisu griješile u odnosu na domaće odbojkašice koje su "psihički" pale i odluka o pobjedniku i putniku na EP morala je da padne u odlučujućem petom setu.

A u njemu, Nešićeve igračice su nošene navijanjem lukavačke publike povele ali je Rumunija pokazala karakter i stigla do trijumfa i plasmana na šampionat Evrope, koji će podsjetimo, prvi put biti održan u četiri zemlje - Turskoj, Poljskoj, Mađarskoj i Češkoj.

Time su se i revanširale "zmajicama" za identičan poraz u Rumuniji...

Ipak, sve aplauze su zaslužile odbojkašice BiH: Ajla Hodžić, Milana Božić, Sanja Kojić Đurić (kapiten), Anđelka Radišković, Jovana Biberdžić, Žana Dragutinović, Imam Isanović, Verica Simić, Nataša Slijepčević, Dajana Bošković, Ajla Paradžik, Ana Gajić, Edina Selimović, Milica Ivković, Amra Džamnić i Katarina Popović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC