Prijović nije odoleo milionima, seli se u Arabiju

Autor:

Reprezentativac Srbije pojačao redove Al Itihada.

0
A- A A+
Aleksandar Prijović Foto: MN Press

Bogata ponuda urodila je plodom. Al Itihad je i definitivno angažovao Aleksandra Prijovića i srpskog reprezentativca učinio jednim od najplaćenijih naših fudbalera.

PAOK nije mogao da reaguje pošto je klub iz Saudijske Arabije izdvojio 10.000.000 evra potrebnih da aktivira izlaznu klauzulu, a ugovor je potpisan na četiri i po godine.

"Posle dve sjajne godine, 86 utakmica, 60 pobeda, 55 golova i dva Kupa, došlo je vreme da kažem zbogom. Došao sam u PAOK kada je padao sneg, klub je bio u lošoj situaciji, 9. na tabeli i gladan trofeja, a odlazim takođe u snežnom vremenu, ali sa prvog mesta. Hvala svima u PAOK-u, najviše navijačima, nadam se da sam pomogao klubu da napreduje", napisao je Prijović na Instagramu.

Navodno će 28-godišnji centarfor samo od plata, ukoliko ostane u klubu do kraja ugovora, dobiti 27.000.000 evra. Dakle, ne računajući bonuse za golove, asistencije, pobede...

Prijović iza sebe ima sjajnu sezonu u kojoj je postigao 18 golova u 27 utakmica za klub iz Soluna, a tokom 2018. godine protivničke mreže pogađao je čak 36 puta. On je pre dolaska u PAOK, januara 2017, igrao za Legiju iz Varšave, Boluspor, Đurgarden, Tromzo, Lozanu, Sion, Nortempton, Jeovil, Derbi Kaunti i Parmu. Prošao je i kroz mlađe kategorije Sent Galena, gde je i rođen.


Novi trener srpskom reprezentativcu biće Hrvat Slaven Bilić, a saigrač bivši napadač Crvene zvezde, Aleksandar Pešić.

Ostale vijesti