Tuzla siti - tri dolaska, četiri odlaska

Autor:

Umjesto u srijedu, kako je bilo najavljeno, pripreme fudbalera Tuzla sitija za proljetni dio prvenstva počele su dan kasnije.

0
A- A A+
Slobodan Starčević Foto: FENA/Miroslav Petrović

  U stvari, juče je obavljena prozivka, a potom su obavljena testiranja i pregledi igrača, dok je prvi trening zakazan za danas u popodnevnim satima na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Tuzli.

Šef stručnog štaba Slobodan Starčević objasnio je da je predsjednik kluba Azmir Husić juče bio na putu, a danas je s igračima i trenerima održao sastanak na kojem je bilo riječi o planovima i očekivanjima u nastavku sezone.

"Na stadionu Tušanj radićemo do 23. januara. Nakon toga odlazimo u Međugorje na sedam dana. Početkom februara odlazimo u Ulcinj gdje ćemo ostati 13 dana. Odigraćemo više kontrolnih utakmica, a „generalku“ 16. februara, sedam dana prije nastavka prvenstva i susreta sa Sarajevom", predočio je Starčević plan priprema ekipe, kojoj je imperativ ostanak u Premijer ligi BiH.
Banjalučki stručnjak očekuje dolazak nekoliko kvalitetnih igrača, a jedina prinova za sada je Eldin Trumić koji je došao iz prvoligaša Slavena iz Živinica. Danas će se pripremama priključiti Vojo Ubiparip i Nermin Crnkić.

Tuzlaci će u drugi dio prvenstva startati bez nekoliko iskusnih igrača koji u prvom dijelu prvenstva nisu opravdali očekivanja struke.

"Adnan Šećerović i Stefan Vukmirović nisu više naši igrači, a ugovor je raskinut i sa Jocom Stokićem i Lazarom Obradovićem", naveo je Starčević.

Tuzla siti se trenutno na tabeli Premijer lige BiH nalazi na 10. mjestu sa 20 bodova, samo dva više od GOŠK-a i pet od posljednje Krupe.

Ostale vijesti