Mrkonjić neosvojiva tvrđava

Saznajte više o timu koji kod kuće nema nijedan poraz u 2018. godini.

2
A- A A+

Svaki trener, klub, igrač, ili navijač ima prvenstveno jednu želju. Da njegov "dom" bude neosvojiva tvrđava. Kada se taj "oslonac" napravi dovoljno je i nekoliko pobjeda u gostima da bi se barem osigurao nastup u završnici nekog takmičenja.

A, svoju tvrđavu je napravila Mladost u "Areni Mrkonjić Grad".

Naime, košarkaši koje predvodi Goran Sladojević nisu izgubili nijednu domaću utakmicu u prvenstvu BiH tokom kalendarske 2018. godine. Kod kuće su neporaženi 17 utakmica u nizu.

Posljednji put su svoj parket pognute glave napustili poslije poraza od Širokog Brijega 23. decembra 2017. godine.

"U prvom dijelu sezone 2017/18 imali smo problema sa tek sklopljenom ekipom. Drugi dio je bio dosta bolji, pobijedli smo sve utakmice kod kuće, bilo je i pobjeda na strani, ali nije bilo dovoljno da se ubacimo u Ligu za prvaka. Ove godine cilj je da uđemo u prvih šest ekipa, sa time bi klub i grad bili zadovoljni. Prema nekim našim kalkulacijama trebaju nam još tri pobjede da to ostvarimo. Nadamo se i finalu Kupa Republike Srpske", rekao je Goran Sladojević za MONDO.

KK Mladost, Goran Sladojević Foto: MONDO/Samir Cacan

Ove sezone Mrkonjićani su kod kuće bili bolji i od aktuelnog šampiona BiH mostarskog Zrinjskog, ali i od sarajevskih Sparsa koji se zajedno sa Mostarcima takmiče i u Drugoj ABA ligi.

"Ima tu još jakih ekipa, Sloboda, Kakanj, Široki, Student...nadam se da ćemo niz nepobjedivosti kod kuće zadržati i u ovoj godini. Ostaje i žal zbog poraza u Mostaru od Zrinjskog. Jeste na kraju bilo 11 razlike za njih, ali bili smo u egalu sve vrijeme i šteta što ih nismo iznenadili."

Da li je liga domaćinska ili...

"Ne bih rekao. Zrinjski i Široki imaju po dva poraza i devet pobjeda. Sigurno nisu sve utakmice igrali kod kuće. Sparsi imaju četiri poraza, kao mi i Sloboda. Vogošća i Bratunac po pet. Ne bih da nas okarakterišem kao domaćinsku ekipu, ali ove sezone je bio takav raspored da smo samo četiri utakmice igrali u gostima".

Jedini poraz na svom terenu u 2018. godini Mladost je doživjela u Kupu Republike Srpske. Bolja je bila Student-Igokea.

"Njih smo u prijateljskom duelu savladali sa nekih 30 ili 40 poena razlike. Ali, to je sport i taj dan su bili bolji od nas", zaključio je Goran Sladojević.

Priliku da i 2019. godinu otvore sa pobjedom košarkaši Mladosti će imati već u subotu kada im u goste dolazi Vogošća.

Ostale vijesti